Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výroba pochozího překladu přes střechu terasy a garáže

Ahoj,
potřebuju si vyrobit překlad přes terasu a garáž, jelikož nemohu stoupnout na plechovou střechu. Mám to v plánu tak, že si postavím 2 kostka lešení na každém konci a přes to přetáhnu trámy na které si dám podlážky. Jde o to, že nemám šanci dovézt trámy o délce 8 metrů a proto si to musí vyrobit jako stavebnici. Napadlo mě to udělat tak, že koupím 3 trámy 3metrové a ty potom z boku sešroubím přes desky. Moje otázka je, jaké profily trámů zvolit a zda mě to na té délce udrží. Když si vezmu, že uprostřed budeme třeba 2-> tedy 180kg a na každou stranu po lešení to potom bude 4 metry. Návrh jak to sešroubit v příloze. Co jsem hledal, tak ten trám by to mohl udržet asi, dle webu energetika.cz. Chci si to ale zde potvrdit, zda s tím nemáte někdo zkušenosti.

Předmět Autor Datum
https://www.krytiny-strechy.cz/technicke_info-k-navrhovani-strech/serial-tesarske-konstrukce-vlastno… nový
nerady 29.04.2024 18:46
nerady
jelikož nemohu stoupnout na plechovou střechu. A to nejde položit příčně přes střechu odlehčovací t… nový
čumil old 29.04.2024 18:47
čumil old
Je to nesmysl, v té délce a takto spojit tři trámy, to váhu neudrží. Ani kdyby to byly čtyřmetrové t… poslední
Paron 29.04.2024 23:13
Paron

https://www.krytiny-strechy.cz/technicke_info-k-navrhovani-strech/serial-tesarske-konstrukce-vlastnosti-dreva-rozdeleni-reziva-tesarske-spoje-2-dil/
Pokud to prkénko z boku bude silné jen jeden centimetr tak to asi nic neudrží. Jak píše další přispěvovatel, většinou se to řeší nějakou deskou na stávající střechu a pokud je dostatečně nosná a nechceš ji jen poškrábat tak to spraví staré matrace pod pochozí konstrukci. U trámů zvol obdélníkový profil a asi by to chtělo profil alespoň 8x14 cm, ale pokud bude spoj uprostřed tak budeš mít při tvém předpokládaném zatížení problém s prohnutím ve spoji. Na ten spoj bych použil fošnu 4x14 cm a prošrouboval bych to vrutama na více místech.

jelikož nemohu stoupnout na plechovou střechu.

A to nejde položit příčně přes střechu odlehčovací trámy a ev. je podložit deskama, které by vynesly do plochy případné stoupnutí na střechu?
Trámy napříč by byly ode zdi k protější zdi, takže by nezatížily krytinu. Tím by odpadla ta šílená délka 8metrů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru