Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Patro na spaní

Jde o to jak seš zručný a zda to chceš dělat celé ze dřeva nebo konstrukce kovová a dřevěná podlaha. Před více jak 35 lety jsem do našeho bytu dělal ve dvou místnostech patra na spaní. Obě místnosti měly rozměr 3x5,5 m a výška místnosti byla 3,55 m. Jelikož byt byl rozestavěný tak jsem to dělal z kovových profilů "U" 100 mm širokých a mezi tím jekl 30x60x3mm.
Dělal jsem na té kratší straně od zdi ke zdi, rozteč úček 1,15 m (tři účka) to první není těsně u zdi a vznikl tak prostor 3x2,4 metru, mezi tím je v polovině umístěn jekl a přivařen k účkům. Já si s tím vyhrál a účka byly svařenec 60 cm rovně pak kolmo na to 50 cm a kolmo na to 2.4 metru. Měl jsem tak podél zdi uličku 60 cm širokou a vedle prostor na spaní ve výšce 50 cm, nemusel jsem k tomu dělat dlouhé schody. Do kovové konstrukce jsem šel pro to, že s kovem jsem běžně pracoval a měl ho v té době za pár peněz. U jednoho patra jsem dělal přímé schody a u druhého schody do oblouku, které jdou "vyvlnit" (je to princip jako když rozebereš řetěz od kola na jednotlivé články a postupně je stavíš na sebe a na každý článek přijde jeden schod). Musel jsem si na to udělat přípravek, na strojní pile nařezat rouru o průměru 110 mm (20 kusů), nastříhat plechy, roury na soustruhu upravit na stejnou výšku, svařit jednotlivé články, nařezat 10 kusů rour, které jdou těsně vsunout do větších, na přivařit plech ohnutý do L a na to přidělat dřevěnou fošnu. Žena tvrdí, že až bude zemětřesení tak se půjde schovat pod mojí konstrukci. U obou schodišť je zábradlí a během těch 35 let ze schodů nikdo nespadl. Pro schody místo žebříku jsem se rozhodl pro to, že když lezeš rozespalý po žebříku tak to není zrovna bezpečné.
U tebe bude asi nejlepší zapustit jednotlivé prvky konstrukce do protilehlých stěn a potom to svázat pomocí nějakých desek. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny