Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Test pneumatik

Teraz som zase videl clanok na test pneumatik . . . . Zaujimalo by ma jedno, preco pneumatika jedneho vyrobcu s urcitym rozmerom je napr. excelentna, a pnaumatika rovnakeho modelu/typu ale s inym rozmerom toho isteho vyrobcu je horkotazko priemerna . . . . Na hodnotenie ma podla mna vplyv zlozenie a dezen pneumatiky pripadne konstrukcia, a to by malo byt u rovnakeho modelu snad rovnake . . . .
Teraz neviem dohladat priklad, ale nasiel som to ked som kupoval zimne gumy a hladal testy . . . . (neboli to testy z roznych rokov . . . .)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jednoduše kupuj značkové pneu napřiklad letní gumy Continental (měl jsem moc dobré gumy), Semperit (…
jezekhifi 31.03.2024 18:36
jezekhifi
Takhle jednoduché to není. Každé pneu se chovají jinak na různých autech. Nedá se říci, že stejná pn…
Paron 01.04.2024 22:46
Paron
A proč by se měla chovat jinak pneu na Seatu a na Octavii, když se ty dvě auta liší jen designem, po…
martas38 07.04.2024 04:35
martas38
Když se ty vozy budou lišit jen názvem (motorizace bude stejná a vše ostatní také) tak by to mělo bý…
nerady 07.04.2024 07:29
nerady
Pánové máte pravdu, ale obecně se dá říct co jsem napsal je pravda a chybu tím tazatel neudělá. Pros…
jezekhifi 07.04.2024 10:02
jezekhifi
Jsem dalek toho abych doporučoval nějakou značku pneumatik když nevím jaké má vozidlo, jak a kde ho… poslední
nerady 07.04.2024 11:09
nerady

Když se ty vozy budou lišit jen názvem (motorizace bude stejná a vše ostatní také) tak by to mělo být shodné. Problém je, že pokud chceš porovnávat několik testů konaných na různých místech, tak určitě nebudou shodné komunikace, okolní teplota, intenzita deště a v neposlední řadě řidiči, kteří to testují. Pokud se dělá test např. piva, tak je tam vždy cca 10 ochutnávačů a výsledkem testu je průměr jejich hodnocení a každý má na to které pivo jiný názor. Další věcí je, že pokud jsou to odborníci, tak většinou mají vztah k nějaké značce a vždy jí budou preferovat. Pokud si kupuji pneumatiky tak řeším hlučnost, co největší nájezd a cenu, ostatní věci moc neřeším.:-)

Pánové máte pravdu, ale obecně se dá říct co jsem napsal je pravda a chybu tím tazatel neudělá. Prostě svěřit se v létě koncernu Continental a v zimě ověřené značce Nokian jsou to Fini a ti vědí jak na to. A hlavně je jedno kde se to vyrábí. Tj Continental a Semperit u nás, a Nokian v Rusku.

Jsem dalek toho abych doporučoval nějakou značku pneumatik když nevím jaké má vozidlo, jak a kde ho používá. V Barumu a po čtyřiceti letech v Continentalu jsem byl na exkurzi. Jelikož druhá exkurze byla vyloženě ekologická, následně jsme byli ve firmě která recykluje zmetky z Continentalu, což je necelé procento jejich roční produkce cca 200 tisíc pneumatik. Pro vedení Continentalu je však nejvíc rozhodující, když jejich pneu obouvají přímo automobilky na nové vozy a myslím si, že nejvíce je těší odběr továrny v Bratislavě odkud vyjíždí jeden z modelů SUV Porsche.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru