Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem varná deska - mám 3fazovou zasuvku?

Způsobů je vícero, jak se tu píše.
Já bych se podíval na skříňku s jističema a pokud tam je trojfázový jistič (má 3 mechanicky spřažené páčky) případně s nápisem sporák tak je skoro jisté, že přívod ke sporáku je trojfázový. Taky můžete kouknout na hlavní jistič, jestli má jednu nebo tři páčky (ale zase dělali se i trojfázové jističe s jednou páčkou) nebo na elektroměr, kde to je napsané (a pokud je moderní digitální třífázový osazený na jednu fázi (což se taky občas dělá) svítí tam L1 jinak svítí L1 L2 L3). Ale trojfázové připojení na síť ještě nemusí znamenat, že vede trojfázový kabel do kuchyně, trojfázový jistič pro sporák to ale skoro jistě implikuje.

Už jsme doma vystřídali tři sporáky a všechny měly možnost i připojení na jednofázové napětí (ale s dost velkým proudem, což by zřejmě narazilo na dimenzování vedení a jističe) v přiložené dokumentaci bylo jak to pospojovat pro různé sítě včetně 120 voltové a podobných podivností. Trojfázová přípojka je už po desetiletí standard, ale to nemusí nic znamenat.

Stejně tohle musí připojit elektrikář, takže je to hlavně otázka při výběru, pokud by nějaký ze sporáků nešel připojit jednofázově.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny