Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem varná deska - mám 3fazovou zasuvku?

Na tuhle jednoduchou otázku s nedostatečným popisem bohužel nelze jednoduše odpovědět.

I když vlastně... varnou desku vám stejně musí odborně připojit elektrikář, tak si nějakého sežeňte a on vám dopředu zjistí, jak jste na tom, než koupíte něco, co vám nebude fungovat. Ten na rozdíl od prodavače bude taky vědět, že elektrická varná deska se nesmí zapojovat do žádné zásuvky, musí mít přivedený samostatný přívod s pevným připojením a vypínačem.

Moje křišťálová koule říká, že se jedná o panelákový byt. Z vlastních zkušeností (taky jsme z plynu přecházeli na kombinaci indukce a sklokeramiky) můžu říct, že skoro jistě máte jednofázové rozvody a vzhledem k nedostatečnému hlavnímu rozvodu k bytům nebude možná úprava na třífázový rozvod. V našem malém paneláku (4patra) je hlavní rozvod ještě v hliníku a správce domu nám výjimečně povolil úpravu na tři fáze, přičemž zdůraznil, že to povolují maximálně dvěma bytům na jeden vchod!
V jednofázovém rozvodu jsou možnosti varné desky velmi omezené, nemohou jít všechny plotýnky zároveň, nebo jen na snížený výkon. Taky vzhledem k nízké hodnotě hlavního jističe se může stát, že s vařením na sporáku nebudete moct zároveň prát, nebo pustit varnou konvici či pečící troubu...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny