Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte čerpadlo na odčerpání nízké hladiny vody

Občas se mi dostane voda do sklepa při déle trvajících a prudkých deštích. Potřeboval bych poradit nějaké čerpadlo, které by vyčerpalo ze sklepa vodu dočista, je tam rovná betonová podlaha. Používám ponorné čerpadlo Fieldmann, které ale nedokáže vyčerpat úplně všechnu vodu, na nízkou hladinu kolem 2 až 3 cm už je neúčinné. Nevadilo by mi, kdyby to čerpalo vodu hodně pomalu, ale aby to vyčerpalo vodu do hladiny alespoň pár milimetrů a ne centimetrů. Také nechci v betonové podlaze dělat prohlubeň. Máte nějaký tip na vhodné čerpadlo pro nízkou hladinu vody?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.e-cerpadla.cz/kalove-cerpadlo-pedrollo-top-1--floor-230-v-5-m-kabel-d-6690.html Snad by…
nerady 21.02.2024 19:00
nerady
Základní požadavek uvedený v dotaze to splní. Ovšem pro první nasátí bude potřeba určitě, aby byla č…
George63 22.02.2024 17:47
George63
Souhlasím s tebou, nicméně měl požadavek nerozbíjet beton. Také nechci v betonové podlaze dělat proh…
nerady 22.02.2024 18:24
nerady
Ne, nenašel jsem nic, ale jak jsem psal v úvodním dotazu, tak obdobné kalové čerpadlo už mám a nevyh…
osobne 28.02.2024 04:18
osobne
Pokud máš špatné zkušenosti s jedním čerpadlem nemusí to platit pro ostatní. Pak tedy kupuj v nějaké… poslední
nerady 28.02.2024 14:51
nerady

Základní požadavek uvedený v dotaze to splní. Ovšem pro první nasátí bude potřeba určitě, aby byla činná část ponořena do vody, takže prvotní hladina bude muset být vyšší. Podle mne je, pro tento případ, podstatně vhodnější malá jímka a v ní elektronický snímač hladiny (ne tedy klasický plovák) a výkonné kalové čerpadlo, kdy by okamžitě, při shromáždění určitého množství vody v jímce, čerpadlo vodu vyčerpalo a udrželo by ve sklepě, na podlaze, stálý stav bez vody.

Souhlasím s tebou, nicméně měl požadavek nerozbíjet beton. Také nechci v betonové podlaze dělat prohlubeň.
Těch čerpadel na nízkou hladinu vody je více a některé mají dokonce lepší spínač hladiny než jsem uvedl v odkazu. Jde tam seřizovat výšku spínání. Viděl jsem to u jednoho prodejce, bohužel si nepamatuji značku a jen se domnívám, že výrobce byl z Itálie. Jelikož se tazatel neozval tak se domnívám, že už něco našel.

Ne, nenašel jsem nic, ale jak jsem psal v úvodním dotazu, tak obdobné kalové čerpadlo už mám a nevyhovuje vůbec, potřebuje hladinu alespoň 10 cm, jinak ani nečerpá, jde naprázdno, nechytne se, nevěřím, že toto by bylo lepší, musel bych tam vodu nejdříve připustit a zvednout tak hladinu, když mi do sklepa nateče méně vody. Když se čerpadlo chytne, vyčerpá vodu tak do hladiny 2 cm, to je málo. Žádný automatický spínač také nepotřebuji, spínat budu čerpadlo jen manuálně sám, zas tak často mi voda do sklepa nenateče, u toho současného čerpadla mám plovák fixovaný tak, aby si čerpadlo myslelo, že je neustále pod hladinou a zapínám/vypínám čerpadlo zasunutím/vysunutím zástrčky přívodního el. kabelu do/ze zásuvky.

Pokud máš špatné zkušenosti s jedním čerpadlem nemusí to platit pro ostatní. Pak tedy kupuj v nějaké speciálce a nech si to předvést. Jinak pak nějaký průmyslový vysavač na mokré vysávání a nebo jak radí všichni udělat někde v rohu jímku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru