Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Benzín bez ekobiosraček?

Onehdy jsem se poptával, jestli se někde dá koupit benzín kde by nebylo tolik ekobiosraček co se o nich teď diskutuje jak moc ničí motory. Chci věřit, že moje auto to snad nepoškodí, ale mám křovinořez a motorovou pilku s dvoutaktními motory. Taky motorku co mi ji v servisu prý museli čistit ultrazvukem aby se dala našlápnout.
Dostal jsem tip na tohle pro čtyřtakty
https://www.zbozi.cz/vyrobek/aspen-4t-25-l/
a existuje i něco podobného na dvoutakty
https://www.garden-parts.cz/aspen-2t-palivo-pro-dvoutaktni-motory-25-l/p-3631/
Pravda, je to "poněkud" dražší než obyčejný benzín, ale když budu mít jistotu že když na podzim nechám zbytek v nádržích a na jaře bez problémů nastartuji, tak si budu myslet, je to byla dobrá investice.

Poptával jsem se u benzínových pump, jen u jedné mají i benzín VERVA 100 co do zahradních strojků mají doporučovat, ale obsluha u benzínky nevěděla jakou to má výhodu.
Ptal jsem se u Mountfieldu a Werco, ale nedostal jsem použitelné informace.
Údajně asi 11km od nás na kraji jedné vesnice mají prodávat i Natural 98.

Máte někdo s těmito benzíny do zahradních strojků (případně do starých motorek) zkušenost?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tady si zase někdo cintá pentli: https://www.garaz.cz/clanek/servis-auta-jak-na-to-vyplati-se-tankov…
Yarda 19.02.2024 08:15
Yarda
Pokud chceš tankovat benzín podle toho jaký mají pumpy podíl biolíhu v benzínu, tak pouze u EUROIL a…
nerady 19.02.2024 09:13
nerady
Osobně si myslím, že zanedlouho Natural 95 E5 už nebude k mání ani u EuroOilu. V okolí Pardubic jsou… poslední
czcharlie 19.02.2024 11:35
czcharlie

Tady si zase někdo cintá pentli:
https://www.garaz.cz/clanek/servis-auta-jak-na-to-vyplati-se-tankovat-stooktanovy-benzin-zlepseni-spotreby-a-vykonu-je-diskutabilni-jednu-vec-ale-umi-spolehlive-21011800
Diskutovat tam bez registrace nemůžu, poznamenám to tady.
Je hezké, když někdo vychvaluje benzíny bez ekobiosraček. Ale docela bych uvítal seznam a mapu benzínek, kde takové benzíny koupit. Jak jsem zjistil, asi jich moc není.

BTW: Narazil jsem na jednu prodejnu zahradních strojků kde mi nabídli benzín do těch strojků v litrových (možná i větších, zatím jsem se neptal) lahvích, cena něco přes stovku za litr. Možná na to přejdu, sekám trávu sporadicky párkrát za rok, pokud mi to ušetří peníz za opravu když na zimu zapomenu nějaký benzín v nádrži, asi se mi to vyplatí.

Pokud chceš tankovat benzín podle toho jaký mají pumpy podíl biolíhu v benzínu, tak pouze u EUROIL a musíš mít chytrý telefon a staženou aplikaci "Srdcovka". Není to ovšem stabilní je to podle závozu té které pumpy s palivem. Asi před 14 dny to bylo pouze u 5 čerpacích stanic v ČR. Jen podotýkám, že jsem to nezkoušel jen vyčetl z debat na internetu. Osobně jsem přešel na benzín 98 který nyní tankuji u Tank Ono. Je tam o 2 koruny dražší než u nás 95 s 10% lihu a k pumpě to mám 15 kiláků. Spočítal jsem si že mě to přijde asi o 200,-Kč měsíčně víc (cesta k pumpě a dražší benzín), ale to se dá zatím vydržet.:-)

Osobně si myslím, že zanedlouho Natural 95 E5 už nebude k mání ani u EuroOilu. V okolí Pardubic jsou dvě čerpačky EuroOilu a podle Srdcovky ho měli jen u jedné a od začátku roku 2x... O auto mi vcelku nejde, jednak mám nové, které E10 sežere a naučil jsem se tnkovat jen tolik kolik do měsíce spotřebuju. Ovšem sekačka, motorová pila a křoviňák budou tankovat devadesátosmičku. Třeba bude od teď sekačka zvládne i kukuřici když bude mít takový benzin :-):-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru