Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím nabít akumulátor (kopie Makity) z Číny

To jsme si nerozuměli navzájem. Ta poznámka, že baterie nevypadá na to, že by obsahovala 10 článků byla reakcí na uváděnou kapacitu (mimochodem - v drtivé většině ja na Aliexpressu uváděna kapacita 5000mAh), tu by totiž bylo možno dosáhnout pouze při použití 10 článků.
Pokud jde o kapacitu - záleží na jednotkách, které se pro určení kapacity použií. Ah (nebo mAh) udávají jakou dobu baterie dokáže dodávat určitý proud. A jelikož jsou články v serii teče všemi proud stejný a tudíž baterie má stejnou kapacitu jako jeden článek bez ohledu na to pro jakém napětí je hodnota uvedena..
Hodnota proudu uvedená na zdrojie je hodnota maximální, při které zdroj zdroj začne omezovat. Protože nevíme jak je konstruována elektroniky v baterii bylo by vhodné maximální proud pokud možno dodržet i když 200 mA by nemusel být nijak fatální rozdíl. Potíž bude obstarat zdroj s napětím 21V, zde by vyšší napětí problém mohl být. Jelikož nejde o univerzální konstrukci může se elektronika baterie "spoléhat" na to, že o maximální hodnoty nabíjecího napětí a proudu se postará zdroj a sama reguluje jen o mezní napětí baterie ať už maximální či minimální při kterém baterii odpojí a stará se jen o balancování článků a případně hlídá teplotu článků. tedy bez znalosti konkrétního zapojení elekroniky baterie se nedá spolehlivě odpovědět.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny