Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyrobit nebo levně koupi tlakovou nádobu

Dobrý den.
Dobří lidé, prosím pomozte jakou koli radou. 14 dní vytěsňuji profukovač odpadů (který stojí za H…..) , abych měl zásobník natlakovaného vzduchu a ten si kohoutkem pomalu odpouštěl do opravovaného zařízení, jestli už těsní.
Když se mi to konečně povedlo vytěsnit, tak jsem ho chtěl nafouknout cca na 4Atmosféry, ale již při 3 At rána (že se otřásl barák) a už to nemá smysl opravovat – mám spousty jiných poviností. Na fotkách praskliny nejsou vidět a pet lahev by to asi nevydržela také – to ani nemá smysl zkoušet. Co tedy koupit nebo z čoho to vyrobit?Aby to bylo (nejlépe plastové) i třeba s malou námahou přenosné a abych si tam namontoval všechno to příslušenství (fitinky, manometr aj.) co mám zde. Na vzhledu nezáleží.
Moc a moc Vám děkuji za jakou koli radu – i ta pomůže
Děkuji - Michal

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A co tak pouzit nadobu z nejakeho hasiaceho pristroja? Ale neviem aky maju prevadzkovy tlak . . . an…
truhlik 27.12.2023 21:23
truhlik
Moc děkuji, ale nevím, kde jí vzít
medvidek181 28.12.2023 00:02
medvidek181
U nas v zbernom dvore byva obcas kopa vyhodenych . . . .
truhlik 28.12.2023 12:30
truhlik
Děkuji, kouknu tam
medvidek181 28.12.2023 13:10
medvidek181
Nevím zda jsem to tady během diskuse pochopil, ale jedná se o nějaký přístroj, který tlakem plynu či…
nerady 28.12.2023 15:51
nerady
Dobrý den. Tento přístroj je tlakový čistič odpadů, koupený v lídlu. Stál ale za h..... a raděj použ… poslední
medvidek181 28.12.2023 18:46
medvidek181

Nevím zda jsem to tady během diskuse pochopil, ale jedná se o nějaký přístroj, který tlakem plynu čistí odpadní potrubí.
Pokud je tato úvaha správná tak by mě zajímalo jak to funguje. Nejčastější ucpání kanalizačních odpadů je v místě zápachové uzávěrky (sifonu). U umyvadel, sprch, van a dřezů je vždy sifon možný demontovat a vyčistit důkladně po jeho rozebrání. Problémem jsou sifony u WC kde nejčastěji dochází k ucpání. To se pokud to nejde pročistit ze strany mísy, řeší odmontováním celého WC (pokud není přibetonované). V dřívějších dobách byl jeden typ WC vyráběn s čistící zátkou, ale to už není více jak 25 let pravda. Závady na větších průměrech většinou vznikají v místech kde si potrubí "sedne" a začne tam docházet k usazování tuků na vrchní části potrubí. Pokud je to mimo dům tak se k tuku připojuje polystyrén a vzniká hmota, která je schopná ucpat vše a nejde jinak odstranit než hnusnou ruční prací. Mimo dům může u špatně provedených spojů potrubí nebo jeho destrukci docházet k prorůstání kořenů okolních stromů. Zatím největší problém ve svém životě jsem zažil, když firma montující sloupy elektrického vedení navrtala kanalizaci a při zabetonování sloupu do vzniklé jámy došlo k odplavení cementu a ten zapříčinil ucpání potrubí v délce asi 15 metrů. Zajímalo by mě tedy jak tedy ten přístroj funguje a kde je jeho možnost použití.

Dobrý den. Tento přístroj je tlakový čistič odpadů, koupený v lídlu. Stál ale za h..... a raděj používám klasický zvon nebo péro popř. louh. V tuto chvíli mi již praskl a roztrhl se a je vyhozený. Měl by být na fotkách. Jediné, co u něj bylo perfektní (a to jsem si schoval) je ucpávka přepadového otvoru u umyvadla. Nemusí se to (při použití zvonu) ucpávat např houbičkou. Michal

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru