Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyrobit nebo levně koupi tlakovou nádobu

Tady máte poměrně jednoduše vysvětleno, co je k tomu zapotřebí:
https://www.technicka-zarizeni.cz/narizeni-vlady-o-vyhrazenych-tlakovych-zarizenich/
Pokud si chcete nechat urazit hlavu sám doma, není problém, vzhůru do experimentů se Sodastreamem a spol. Pokud to způsobíte třetí osobě, problém už bude a hodně velký.
Pokud budete chtít něco takového používat pravidelně k živnostenské činnosti, podnikání a podobně, jste s takovým řešením jednou nohou na hřbitově a druhou v kriminále. Revizní technik tlakových nádob by měl ze Sodastreamu, či samodomo montáží manometrů a pojišťovacích ventilů na nezkolaudované nádoby z předělaných hasičáků a podobně opravdu radost. Je to ošetřeno poměrně složitou legislativou, s nutností vést provozní deník nádoby, prováděním pravidelných testů manometrů a pojišťovacích ventilů a pravidelnou revizí certifikovaným revizním technikem.
Jediné bezproblémové řešení ze zde navrhovaných je ten zakoupený kompresor s nádobou (žádné samodomo). Další řešení, které mě napadá a bude legální by mohl být KEG sud na pivo, samozřejmě s nutností dodržet stanovené tlaky.

Úrazy to umí způsobit opravdu pěkné, i ta láhev od Sodastreamu vás může připravit o oko raz dva. Vězte, že vím o čem mluvím, pracuji ve firmě, kde je několik stovek stabilních a několik tisíc ostatních tlakových nádob (pivovar).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny