Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno aké mazivo/olej použiť na pružiny?

Dobrý deň, mám novú kancelársku stoličku kde sú použité v mechanizme pružiny ktoré neviem s istotou ani pomenovať. Možno sú to listové pružiny. Pri pohybe sa pružiny zaťahujú čo vytvára nepríjemný škrípavý zvuk. Nie som mechanik a teda neviem čo presne je vhodné použiť. Mám doma klasickú vazelínu, tá je ale hustá a nedostane sa na potrebné miesto. Mám WD40 a mazivá na bike.

https://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/oleje-a-vosky-na-retaz/weldtite-tf2-performance-mazaci-olej-na-retaz-s-teflonom-100-ml.html

https://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/oleje-pre-vidlice/rsp-hyper-wiper-olej-50-ml.html

[RT75SMD.jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problém vyriešený reklamáciou. Dostal som komplet novú mechaniku a navzdory tomu že vizuálne nevidie… poslední
KMX 05.01.2024 14:05
KMX

Problém vyriešený reklamáciou. Dostal som komplet novú mechaniku a navzdory tomu že vizuálne nevidieť rozdiely v konštrukčnom riešení tak po namontovaní sa nestačím čudovať že to fakt pomohlo. Ťažko povedať kde presne bol problém ale pravdepodobne niektorá časť bola rozmerovo alebo iným spôsobom chybná z výroby. Dajme tomu že tie plechy sú trocha kratšie alebo zle narezané otvory pre hriadeľku a po zatiahnutí aretačnej páky to tvorilo veľký tlak a preto to mohlo škrípať. Ak by niekto riešil podobný problém tak odporúčam určite riešiť reklamáciu. Ja som do toho ísť nechcel pretože som očakával že bude nutné vrátiť stoličku čo by nebolo jednoduché ani lacné vzhľadom na rozmery a hmotnosť. Zistil som že takéto veci vedia riešiť aj takto. Chybný diel z výroby proste vyhodím a mám novú náhradu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru