Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy při svářením

Dobrý den
Našel by se hodný člověk, který by mi poradil podle jakého „KLÍČE“ mám zvolit u elektrické svářečky (mám normální a z Lídlu invertorovou a vím že musím prohodit PLUS A MÍNUS, když chci použít opačné elektrody) proud a sílu elektrody. Mám obě svářečky, ale k obyčejné mnohem více elektrod.
Svařované plechy jsou nesourodé. Jeden tlustý a druhý tenký.
Před mnoha lety jsem si koupil specielní KUKLU, skrze bylo vidět a pak se sama ztmavila a viděl jsem jen co svářím. Fungovalo to perfektně.
Nyní je skrz ní vidět také, ale jak začnu svářet tak nevidím nic!!!!
Moc děkuji za každou odpověď a hlavně radu
Michal

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jak začnu svářet tak nevidím nic!!!! Zkontroluj baterii. U mé kukly je klasika 2032. Kukla má taky…
čumil old 14.12.2023 18:59
čumil old
Moc děkuji, půjdu hledat návod.Přikládám fota. M
medvidek181 14.12.2023 22:57
medvidek181
Zdravim,jak koukám na ty sváry na té pumpě,tak podobné prováděl před mnoha desítkami let věhlasný it…
Lubomír 15.12.2023 00:00
Lubomír
Dobrý den Omlouvám se za opožděnou odpověď, ale není mi moc dobře. Zároveň moc a moc děkuji za prfek…
medvidek181 15.12.2023 15:43
medvidek181
EN379 nie je typ kukly. Je to EU norma, ktorej by mali vyhovovať všetky kukly predávané v Európe. Ni…
ok 15.12.2023 16:40
ok
Moc děkuji za radu. Vše zjistím a vyzkouším. Jenechápu jestli raděj použít Svářečku Trafo nebo Inver…
medvidek181 15.12.2023 19:02
medvidek181
Tým sa nezaťažuj, pracuj s tou čo máš. Ak máš obe, tak vyskúšaj obidve a vyber si tú, s ktorou ti to…
ok 15.12.2023 20:31
ok
Moc díky, zkusím to. M. poslední
medvidek181 15.12.2023 22:29
medvidek181

jak začnu svářet tak nevidím nic!!!!

Zkontroluj baterii.
U mé kukly je klasika 2032.
Kukla má taky točítko, kde se dá nastavit síla ztmavení, stejně jako se dřív dala měnit tmavá sklíčka podle čísla ve starých kuklách.
Ještě je tu možnost, že to zdechlo.
Určitě máš kuklu kolem 1000Kč a ne profi za 5litrů.

Zdravim,jak koukám na ty sváry na té pumpě,tak podobné prováděl před mnoha desítkami let věhlasný italský svářeč Alberto Smrkoliny.
Osobně bych to dýnko uřízl pryč celé.Vyřízněte dýnko nové,provrtejte,navařte ten nátrubek a pak celé dýnko ve hraně přivařte dvojkou elektrodou k nádobě.Tu nádobu u té hrany obruste od barvy a rzi,zavařte dokola.Lepší tu nádobu vyjmout a při sváření pozvolna odkulovat,aby nic nepžekáželo elektrodě.Nejdříve to přivařte rychlejším tahem,slabší svár,ať to nepropálíte.Oklepejte strusku,očistěte ocelákem a pak udělejte navrch pořádný svár.Vařte na něco málo přes šedesát ampér,musíte to zkusit,vyladit svářečku ať se nepropadáte skrz.Osobně bych to zavařil trafem,pěkně naklonit elektrodu,perfekt se vyplavuje struska a svár jako z partesu.Invertor mám také,ale je to taková hračka,dělá si s obloukem co chce,pokud není materiál čistý.S trafem to zavařím i natřené,pokud zo není vespod prorezlé.Je to o cviku,trafem jsem navařil pár kilometrů svárů tak to mám trošku v ruce.Kdyby ste byl z blízka,zavařím to zdarma.:-)

Dobrý den
Omlouvám se za opožděnou odpověď, ale není mi moc dobře. Zároveň moc a moc děkuji za prfektní odpověď.
Jsem z úplného okraje Prahy – směr Říčany – východ.
S tím novým víčkem to není tak úplně jednoduché. Dalo by se použít z někého víčka na barvu (nebo bych našel něco jiného), ale dříznutí (resp. Odbroušení) by bylo dost složité, protože je přivařené k trubce, která pumpu drží (asi to z fotky není patrné).
Samostmívací helma je: EN379. Našel jsem nějaký podobný návod – byterie v ní nejsou. Z návodu jsem Maruška. Co je Sensity a Delay vím, ale jak se pracuje se zapínacím kolečkem na levé straně z venku jsem nepochopil a také tlačítko TEST nic nedělá. To ale nedělalo nikdy a přitom to fungovalo.
S pozdravem
Michal

EN379 nie je typ kukly. Je to EU norma, ktorej by mali vyhovovať všetky kukly predávané v Európe. Nie je to značka tvojej kukly. Ak tvoja kukla nemá batériu, tak je zrejme napájaná z fotovoltického článku, to by malo byť to široké a nízke okienko hore nad priezorom kukly. Ak nemáš návod, tak niektoré funkcie kukly si môžeš odskúšať a nastaviť pozeraním cez kuklu na slnko.
Pozn.: Prv než sa pustíš do skutočného zvárania elektrickým oblúkom, skús si navariť na homogénnom materiáli niekoľko (desiatok) húseničiek, pár zvarov dvoch kusov z rovnakého materiálu, nauč sa udržiavať konštantnú medzeru (pomôže ti obal elekródy, ktorý opieraš o zvarovaný materiál - pri naklonenej elektróde) a rovnomernú rýchlosť posuvu oblúka. Až ke zvládneš toto, tak vyskúšaj zvary rôznych hrúbok. To, čo si nafotil už viac nikomu neukazuj lebo žiadnu radu nedostaneš, zlízneš si len (oprávnenú) kritiku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru