Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zazimovat motorku a zahradní vercajk?

Narazil jsem na radu, že je potřeba vypustit benzín a do nádrží nalejt (asi ne po špunty) benzín bez sraček pana Babiše.
Ale dá se takový benzín někde koupit nebo co použít?
Naposled mi v servisu museli motor u motorky vyčistit (prý ultrazvukem), protože nešla našlápnout. A motorová pilka mi taky přestala fungovat.
:-(

Předmět Autor Datum
Motor je dvojtaktný alebo štvortaktný? V prvom prípade je najčastejšie mazaný pridaním oleja do benz…
ok 05.11.2023 05:12
ok
...Neviem čo sú to "Babišove sračky",... Myslím tyhle biosračky - možná je v tom pan Babiš nevinně…
Yarda 05.11.2023 12:34
Yarda
Používám celoročně do této techniky benzín 100 a tím pádem nemusím nic řešit. Těch 10 litrů ročně to…
nerady 05.11.2023 08:19
nerady
já to ještě vylepšil. V Baubau se dá koupit alkylátový benzin (např. Aspen2T pro dvoutakty). Kromě t…
touchwood 05.11.2023 11:31
touchwood
Sledoval jsem nějaký motopořad . Tam se uvádělo , naplnit nádrž . Pak odšroubovat svíčku a šplíchnou…
jenda d 05.11.2023 10:50
jenda d
Kromě alkylátového benzínu by měla být varianta EuroOil. Pravděpodobně i prémiové benzíny, ale tam j…
kejki 16.11.2023 08:32
kejki
Zajímavý test https://www.youtube.com/watch?v=ABQHW9CB594 poslední
jenda d 17.11.2023 08:58
jenda d

Motor je dvojtaktný alebo štvortaktný? V prvom prípade je najčastejšie mazaný pridaním oleja do benzínu. Pri dlhodobejšom odstavení musíš zabrániť usadzovaniu oleja v karburátore (benzín sa odparuje, olej zostáva a upcháva trysky, obmedzuje, lepí ihlu karburátora a pod.). Teda zastaviť prívod paliva z nádrže - prípadne pre istotu odpojiť hadičku, odsať benzín z karburátora. Tým je motor vybavený. Okrem toho je potrebné venovať pozornosť pneumatikám, pohyblivým častiam a ochrane pred koróziou. Pri znovuuvedení do prevádzky poriadne zamiešaš benzín v nádrži, vypustíš z nádrže do nádoby cca 2 - 3 deci paliva a vrátiš do nádrže. Je to kvôli prepláchnutiu prívodu do karburátora od usadeného oleja. Potom ošetríš pneu, premažeš reťaz, odstrániš ochranu pred koróziou, zaplníš karburátor a ideš. Neviem čo sú to "Babišove sračky", asi ide o nejaké aditíva do paliva, ktoré by mali čistiť prívod paliva, chrániť motor, čistiť sviečky, zvýšiť oktánové číslo, zlepšiť účinnosť mazania, zlepšiť pohodu motorkára, zmeniť výfukové plyny na ekologické ..., sú to nezmysly. Pokiaľ to používaš, tak aspoň jednu či dve nádrže pred odstavením motorky to do nádrže nedávaj. Nevieme čo v tom je a mohlo by to časom prípadne degradovať a upchávať palivový prívod. Všetkým týmto veciam sa vyhneš, keď cez zimu využiješ občasné pekné dni, párkrát mašinu vytiahneš na vzduch a prevezieš sa na nej.
Z motorovej píly vylej palivo z nádrže aj karburátora (ak sa to dá tak nazvať). Ak používaš na mazanie motora tzv. ekologický olej, tak karburátor aj nádrž trochu prepláchni čistým benzínom. Vypusti a prepláchni benzínom mazací systém reťaze.

...Neviem čo sú to "Babišove sračky",...

Myslím tyhle biosračky - možná je v tom pan Babiš nevinně a pochází to přímo z tykví géniů z EU.

Přítomnost biosložky ve standardních palivech u nafty do 7 % a u benzinu do 5 % negativně ovlivňuje dobu skladovatelnosti. Odborně doporučujeme 4 měsíce. Benzin, který je na bázi ETBE nebo naftu bez biosložky, můžete skladovat i několik let. Proto také ve státních zásobách jsou uskladněna paliva bez biosložek.

3-[:x:

Používám celoročně do této techniky benzín 100 a tím pádem nemusím nic řešit. Těch 10 litrů ročně to nevytrhne. U motorky určitě vyndat akumulátor dát ho někam do sklepa a jednou za dva měsíce nabít.

Sledoval jsem nějaký motopořad . Tam se uvádělo , naplnit nádrž . Pak odšroubovat svíčku a šplíchnout do motoru trošku motorového oleje a prošlápnout . Zašroubovat svíčku . A vydělat samozřejmě baterii a každé cca 2 měsíce ji pak dobíjet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru