Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pásová pila na dřevo, jaký motor?

Dobrý den,
Měl bych prosbu, chci koupit kmenovou pásovou pilu. Mají krom benzínu dvě elektro verze. Jedna je na 230 V a druhá na 400 V. Když jsem psal dotaz, napsali mi, že jsou výkonnostně úplně stejné. Že je to jedno. Jsou za stejnou cenu .
Může mi někdo poradit, jestli je to opravdu jedno? Mě se nějak informace od prodejce nezdá.
Díky moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nějak to nechápu. Pokud by se mělo jednat dle dotazu o pásovou pilu, která bude řezat podélně kmeny…
nerady 13.10.2023 21:27
nerady
Zřejmě se jedná o tyhle pilky:https://www.dobrestroje.cz/dobrestroje/eshop/1-1-DREVOOBRABECI-STROJE/…
miran 13.10.2023 22:30
miran
Ano, jedná se o toho Holzmana.. Proč hračka, je to do startu špatná volba? Nějaká zkušenost? Díky.
Romhaus5 15.10.2023 14:13
Romhaus5
Musíš si dopředu říci co s tím chceš dělat, jak často, kolik máš času, kdo ti bude brousit pilové pá… poslední
nerady 15.10.2023 19:11
nerady

Nějak to nechápu. Pokud by se mělo jednat dle dotazu o pásovou pilu, která bude řezat podélně kmeny tak tam se bude výkon pohybovat okolo 5 kW a jednofázový motor o takovém výkonu se nedělá. Beru to podle toho, že v dotazu je zmíněn benzínový motor. U pásových pil na vyřezávání různých tvarů z prkýnek v dílně, se pohybují motory od 300 W do cca 1,5 kW a ty jsou většinou jednofázové. Pokud můžeš tak to upřesni o co se jedná.

Musíš si dopředu říci co s tím chceš dělat, jak často, kolik máš času, kdo ti bude brousit pilové pásy, zda to budeš mít pod střechou atd. Pokud si odpovíš, že seš v důchodu, máš hodně času, dřevo máš zdarma, sám si ho dovezeš, složíš a dáš na konstrukci, umíš nabrousit pilové pásy, budeš to používat jen někdy a nevíš co s prachama tak si to kup. Je to jen tvoje rozhodnutí. I ve svém lese můžeš kácet jen na základě povolení lesního hospodáře. Za moji osobu a zkušenosti vedlejší firmy bych si to nekoupil. Firma měla svůj les, profesionální pásovou pilu a šikovného truhláře, který uměl nabrousit pilové pásy. Truhlář v letních měsících dělal úplně jinou práci a řezání dřeva zbylo na zimní měsíce. Nařezal dřevo, několik let nechal sušit a pak vyráběl atypický nábytek pro svého šéfa. Nicméně po 4 letech tato činnost ustala jelikož byla nerentabilní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru