Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pásová pila na dřevo, jaký motor?

Dobrý den,
Měl bych prosbu, chci koupit kmenovou pásovou pilu. Mají krom benzínu dvě elektro verze. Jedna je na 230 V a druhá na 400 V. Když jsem psal dotaz, napsali mi, že jsou výkonnostně úplně stejné. Že je to jedno. Jsou za stejnou cenu .
Může mi někdo poradit, jestli je to opravdu jedno? Mě se nějak informace od prodejce nezdá.
Díky moc.

Předmět Autor Datum
Jestli uvažuješ o 400V, znamená, že máš doma 3 fáze. Pak by asi byla pila na 230V hloupost. Není dův…
Kyncl 13.10.2023 18:46
Kyncl
Nějak to nechápu. Pokud by se mělo jednat dle dotazu o pásovou pilu, která bude řezat podélně kmeny…
nerady 13.10.2023 21:27
nerady
Zřejmě se jedná o tyhle pilky:https://www.dobrestroje.cz/dobrestroje/eshop/1-1-DREVOOBRABECI-STROJE/…
miran 13.10.2023 22:30
miran
Asi máš pravdu, ale benzínovou jsem takovou nenašel. Nicméně jen jedna recenze k výše uvedené pásové…
nerady 13.10.2023 22:54
nerady
Ano, jedná se o toho Holzmana.. Proč hračka, je to do startu špatná volba? Nějaká zkušenost? Díky.
Romhaus5 15.10.2023 14:13
Romhaus5
Musíš si dopředu říci co s tím chceš dělat, jak často, kolik máš času, kdo ti bude brousit pilové pá… poslední
nerady 15.10.2023 19:11
nerady

Nějak to nechápu. Pokud by se mělo jednat dle dotazu o pásovou pilu, která bude řezat podélně kmeny tak tam se bude výkon pohybovat okolo 5 kW a jednofázový motor o takovém výkonu se nedělá. Beru to podle toho, že v dotazu je zmíněn benzínový motor. U pásových pil na vyřezávání různých tvarů z prkýnek v dílně, se pohybují motory od 300 W do cca 1,5 kW a ty jsou většinou jednofázové. Pokud můžeš tak to upřesni o co se jedná.

Asi máš pravdu, ale benzínovou jsem takovou nenašel.
Nicméně jen jedna recenze k výše uvedené pásové kmenové pile:
V současném provedení, nelze používat, po 3 minutách provozu je motor přehřátý - při venkovní teplotě 22 stupnů, tedy nelze kulatinu rozříznout, řežete po 20 cm, pak půl hodina chladnutí, tedy produktivita 0.

V odpovědi mu píše zástupce prodejce, že má špatný pilový pás. Pokud si to však koupil nové, proč k tomu prodávají špatné pilové pásy jsem nepochopil.:-)

Musíš si dopředu říci co s tím chceš dělat, jak často, kolik máš času, kdo ti bude brousit pilové pásy, zda to budeš mít pod střechou atd. Pokud si odpovíš, že seš v důchodu, máš hodně času, dřevo máš zdarma, sám si ho dovezeš, složíš a dáš na konstrukci, umíš nabrousit pilové pásy, budeš to používat jen někdy a nevíš co s prachama tak si to kup. Je to jen tvoje rozhodnutí. I ve svém lese můžeš kácet jen na základě povolení lesního hospodáře. Za moji osobu a zkušenosti vedlejší firmy bych si to nekoupil. Firma měla svůj les, profesionální pásovou pilu a šikovného truhláře, který uměl nabrousit pilové pásy. Truhlář v letních měsících dělal úplně jinou práci a řezání dřeva zbylo na zimní měsíce. Nařezal dřevo, několik let nechal sušit a pak vyráběl atypický nábytek pro svého šéfa. Nicméně po 4 letech tato činnost ustala jelikož byla nerentabilní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru