Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Demolice zděného zahradního domku - kalkulace

Hezký večer, všem kutilům,

pouštíme se nyní do rekonstrukce rodinného domku a k tomu patří i demolice domku zahradního. Rád bych se zeptal na váš názor co se ceny týče. Nejsem v tomhle zběhlý a nechci se nechat úplně hodně napálit. Věřím, že mezi vámi bude člověk, který se v dané problematice bude pohybovat o něco více než já - u mě nulové zkušenosti.

Tedy k věci. Jde o zděný zahradní domek, dříve venkovní kuchyň s udírnou a ještě před tím garáž. Materiál zdiva smíšený - ytong, cihla, tvárnice, podlaha betonová, pod domkem sklep 3 x 3 x 3m (délka x šířka x hloubka). Velikost domku 6,75 x 3,87 x 2,8m, šířka stěny 34cm. Domek chceme nechat zbourat a suť nechat odvézt. Dřevěné trámy zpracuji, eternit na střeše případně také budu řešit po své ose.

Nyní otázka, nechat podlahu se sklepem nebo odstranit komplet a zasypat sklep (popravdě mi přijde trochu škoda, se sklepu zbavit). Řeším také cenu, podlaha je prý nejhorší. Bude s ní prý hodně práce a zároveň velké množství odpadu. Případně bych ji tedy nechal, obložil a využil k budoucí pergole, která na tomto místě bude.

A co mě zajímá. Kolik byste za zbourání a odvoz odpadu byli schopni někomu dát? Nechávám si nyní dělat kalkulace od různých řemeslníků, kteří se zabývají demolicí a našel jsem je na internetu (bazoš, facebook, sbazar).

Nabídku mám nyní jednu, 25 000 Kč demolice + 25 000 Kč odvoz - celkem 50 000 Kč a popravdě se mi to zdá hodně. Dotyčný tuto nabídku dal bez jakéhokoliv měření, kouknul na to a druhý den ráno mi poslal nabídku. S tím, že betonová podlaha i sklep by zůstal - střecha padá na mé bedra. Co si o tom myslíte? Snaží se mě natáhnout nebo je cena normální? Přístup k domku je bezproblémový, kontejner může být hned vedle, totéž elektřina apod.

Do přílohy dávám i fotografii pro představu.

Budu rád za vaše postřehy, nápady, myšlenky. A kdyby jste to chtěl někdo přijet zbourat, tak klidně napište :-D

Hezký večer,
Vítek.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny