Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Demolice zděného zahradního domku - kalkulace

Hezký večer, všem kutilům,

pouštíme se nyní do rekonstrukce rodinného domku a k tomu patří i demolice domku zahradního. Rád bych se zeptal na váš názor co se ceny týče. Nejsem v tomhle zběhlý a nechci se nechat úplně hodně napálit. Věřím, že mezi vámi bude člověk, který se v dané problematice bude pohybovat o něco více než já - u mě nulové zkušenosti.

Tedy k věci. Jde o zděný zahradní domek, dříve venkovní kuchyň s udírnou a ještě před tím garáž. Materiál zdiva smíšený - ytong, cihla, tvárnice, podlaha betonová, pod domkem sklep 3 x 3 x 3m (délka x šířka x hloubka). Velikost domku 6,75 x 3,87 x 2,8m, šířka stěny 34cm. Domek chceme nechat zbourat a suť nechat odvézt. Dřevěné trámy zpracuji, eternit na střeše případně také budu řešit po své ose.

Nyní otázka, nechat podlahu se sklepem nebo odstranit komplet a zasypat sklep (popravdě mi přijde trochu škoda, se sklepu zbavit). Řeším také cenu, podlaha je prý nejhorší. Bude s ní prý hodně práce a zároveň velké množství odpadu. Případně bych ji tedy nechal, obložil a využil k budoucí pergole, která na tomto místě bude.

A co mě zajímá. Kolik byste za zbourání a odvoz odpadu byli schopni někomu dát? Nechávám si nyní dělat kalkulace od různých řemeslníků, kteří se zabývají demolicí a našel jsem je na internetu (bazoš, facebook, sbazar).

Nabídku mám nyní jednu, 25 000 Kč demolice + 25 000 Kč odvoz - celkem 50 000 Kč a popravdě se mi to zdá hodně. Dotyčný tuto nabídku dal bez jakéhokoliv měření, kouknul na to a druhý den ráno mi poslal nabídku. S tím, že betonová podlaha i sklep by zůstal - střecha padá na mé bedra. Co si o tom myslíte? Snaží se mě natáhnout nebo je cena normální? Přístup k domku je bezproblémový, kontejner může být hned vedle, totéž elektřina apod.

Do přílohy dávám i fotografii pro představu.

Budu rád za vaše postřehy, nápady, myšlenky. A kdyby jste to chtěl někdo přijet zbourat, tak klidně napište :-D

Hezký večer,
Vítek.

Předmět Autor Datum
S klep určitě zachovat. Co se týká bourání jde o to zda by to šlo strojně s bagrem a možností nalože…
nerady 14.09.2023 22:12
nerady
"samozřejmě bez podlahy a střechy jen holé zdivo" Jak můžou zbourat jen zdivo a zanechat střechu? Ne…
Lukas1982 16.09.2023 09:16
Lukas1982
Nečetl jsi otázku. On si udělá demontáž střechy sám a též vyřeší eternit.:-)
nerady 16.09.2023 09:37
nerady
Dřevěné trámy zpracuji, eternit na střeše případně také budu řešit po své ose. Jsem slepý, sorry ::…
Lukas1982 16.09.2023 09:40
Lukas1982
No tak jsme to každý pochopil jinak. Tazatel dodnes neřekl zda to může nechat bourat strojně či ručn…
nerady 16.09.2023 09:48
nerady
Boural jsem před pár lety kurnik+šopu, cca3x7m. Zdi 30 cihla, stavěná částečně na kant - taková ta f…
jatobyl 14.09.2023 23:40
jatobyl
Sklep bych zachoval, může se hodit (ovoce, brambory a pod). Sehnal bych kamaráda s autem a domek byc…
Paron 15.09.2023 09:44
Paron
Lokalita? Můžeme tady udělat aukci "naruby". :-) Máš nabídku 25 000 Kč demolice + 25 000 Kč odvoz,…
host 15.09.2023 10:23
host
Dříve se to bourání a odvoz podařilo domluvit v místní hospodě za pár minut . A levně ..nejde to i n…
E250TD 15.09.2023 16:29
E250TD
Dělám na bagru. Podle fotky bych to viděl maximálně na dvě šichty. Ono záleží na okolnostech jak dal…
Cat 15.09.2023 21:03
Cat
ten eternit nespada pod nebezpečny odpad? To by mohol byt problem.
jim bim 15.09.2023 21:35
jim bim
Dobrý den,osobně bych objednal kontejner a boural sám,vidím,že je to ze silikátů,praštíte velkým kla…
Lubomír 16.09.2023 13:03
Lubomír
Dobrý večer všem, děkuji za super odpovědi, popravdě jsem jich tolik nečekal. Nicméně. Dostal jsme…
šmejký 16.09.2023 20:58
šmejký
Nevím z které strany Kolína jste,já bydlím v Městci Králové a na Kolín jezdím okolo této firmy za Že… poslední
Lubomír 17.09.2023 02:07
Lubomír

S klep určitě zachovat. Co se týká bourání jde o to zda by to šlo strojně s bagrem a možností naložení na sklápěčku, či se to bude muset dělat ručně a ručně nakládat. Pokud odstraníš střechu a zůstane jen obvodní zdivo s možností bourání bagrem a okamžitým odvozem tak by to šlo levněji. Jde však o to zda je v okolí nějaká skládka či možnost recyklace stavební suti a jak je to s podlahou nad sklepem. Zkus oslovit nějakou stavební firmu, která má více techniky a dělá výkopové práce. Pokud by tam šla firma s bagrem a náklaďákem s nedalekou skládkou tak to musí mít za půl dne hotové (samozřejmě bez podlahy a střechy jen holé zdivo) a mohlo by se to vejít do 30 tisíc Kč. Ještě jedna poznámka. Pokud na to moc nekvaltuješ tak si to připrav a odstroj okna a dveře a nech to na leden či únor 2024. Většina stavebních firem má dojednané termíny do konce roku a na začátku roku se rozbíhají. Jsou pak rádi i za menší zakázku placenou hotově na ruku.:-)

No tak jsme to každý pochopil jinak. Tazatel dodnes neřekl zda to může nechat bourat strojně či ručně. Pokud máš na střeše eternit tak nevím jak by strojní demontáž této krytiny šla udělat. Pokud píše dřevěné trámy zpracuji tak to beru, že z nich nechce mít změť třísek po bourání bagrem.:-)

Boural jsem před pár lety kurnik+šopu, cca3x7m. Zdi 30 cihla, stavěná částečně na kant - taková ta falešná dutina. Postavil se náklaďák vedle a ve třech lidech jsme to za dvě odpoledne do něj naházeli. Necelých 20 tun, skládka 300 kč za tunu, odvoz za flašku. Podlaha byla tenká, lehce šla oloupat krompáčem, pasy mi zůstaly dodnes. Nepřekáží, až bude nějaké práce pro bagr, tak mi je vyloupne.

Sklep bych zachoval, může se hodit (ovoce, brambory a pod). Sehnal bych kamaráda s autem a domek bych rozboural sám, nebo s někým z rodiny. Cena by byla jen za skládku a plus něco kamarádovi. Proč platit firmě horentní sumu, když to není nutné.

Dělám na bagru. Podle fotky bych to viděl maximálně na dvě šichty. Ono záleží na okolnostech jak daleko je skládka kam se to poveze a velikost korby. Bagr 900x 16 hodin. Skládka netuším, záleží na lokalitě. Odvoz +- 1 den a to přeháním 900 šichta. Takže bagr a auto zhruba 14500+ 7500. Ale skládku fakt nevím.

Dobrý den,osobně bych objednal kontejner a boural sám,vidím,že je to ze silikátů,praštíte velkým kladivem a jde to od sebe,podobných budov jsem boural několikero,je to práce pro dva chlapy na necelé dva dny.Pro bagr tři hodiny včetně naložení.Nenechte se natáhnout zbohatlíky.V šestaosmdesátém jsem bagroval doma sklep na uhlí, 7.5 m x 3.3 m Detvanem,podle domu do hloubky pod základy na úroveň stávajícího sklepa,muselo se velice opatrně,za dopoledne hotovo i s odvozem.A problém s přístupem,muselo se přihrnovat,popojet a pak teprve nakládat na Tatru na ulici.
Co koukám na ceníky odvozu suti,tak ty ceny jsou naprosto jinde než máte nabídky.Co počítám od oka a neodečítám okna a dveře,tak nějakých 20m3.:-)

https://www.google.com/search?q=odvoz+suti+cena&sca_esv=565903409&source=hp&ei=O4YFZaTHGtGGxc8Pmc2s8AU&iflsig=AO6bgOgAAAAAZQWUS2TJaG04Do1AJUNMPDYVx33Vq-Q6&oq=odvoz+sut&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6IglvZHZveiBzdXQqAggBMgUQABiABDIFEAAYgAQyBRAAGIAEMgUQABiABDIFEAAYgAQyBRAAGIAEMgUQABiABDIFEAAYgAQyBRAAGIAEMgUQABiABEjhUFDdBViPLHABeACQAQCYAXCgAfgHqgEDOS4yuAEByAEA-AEBqAIAwgILEAAYgAQYsQMYgwHCAggQLhiABBixA8ICCBAAGIAEGLEDwgIREC4YgAQYsQMYgwEYxwEY0QPCAgsQABiKBRixAxiDAcICCxAuGIAEGLEDGIMBwgILEC4YigUYsQMYgwHCAgUQLhiABA&sclient=gws-wiz

Dobrý večer všem, děkuji za super odpovědi, popravdě jsem jich tolik nečekal.

Nicméně. Dostal jsme několik nabídek. Nejvyšší 70 tis. Kč, nejnižší 30 tis. Kč + 5 tis. Kč za demontáž eternitu - opravdu mě zaujalo, že může být tak vysoké rozpětí.

Co se týče dotazu na přístup střechu apod., střechu si klidně sundám sám a zpracuji ji. Přístup skvělý, můžete dojet až k domku, domek dříve sloužil jako garáž, bez problémů zde projede nákladní vozidlo, bagr, cokoliv. Nejvyšší nabídky nabízejí ti, kteří nemají techniku, ti kteří ji mají nabízejí nejnižší cenu.

Odvoz suti by dle všeho mělo vyjít na 17 tis. Kč, zbytek je za práci. Sám to dělat nechci, úplně mě to nebaví a raději si zaplatím za odvoz. Pokud by někdo z vás chtěl, nemám problém, jsem od Kolína (viz. dotaz od @host).

Fajn večer :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru