Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odlepené kachličky na verandě

Dobrý den,
po čase se odlepily u zahradního domku kachličky na verandě, 2,5x 4m. Chci je něčím nahradit: buď jen novou vrstvou betonu- nevím zda se spojí, nebo kamínkovým kobercem. To první je levcnější, to druhé lépe vypadá. Vzhledem k tomu, že je to zahradní chatka, sice používaná spíše jako chatka, tak preferuji aby to vydrželo, před vzhledem. Ten podklad co zbyl po odstranění kachliček není úplně rovný, ale myslím, že to není až tak fatální, ale mohu se mýlit.
Přikládám pár ilustračních obrázků.
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky za odpověď. Dodám, že je to na verandě bez střechy, tudíž tam prší, zvednout by to šlo asi cca…
Fendy28 30.08.2023 19:51
Fendy28
Ze tam prsi by nevadilo, horsi je ze to zime zmrzne. Obrousit bruskou na beton nebo flexou s vhodnym…
re4zon 31.08.2023 13:38
re4zon
Díky za odpovědi. poslední
Fendy28 03.09.2023 09:56
Fendy28

Díky za odpověď. Dodám, že je to na verandě bez střechy, tudíž tam prší, zvednout by to šlo asi cca 3-4 cm, postavené klasicky: ztracené bednění, je to podezděná veranda, asi 80 cm, přes něj železné I profily s nasunutými betonovými díly. Vrstva betonu je na izolaci IPA. Nevím čím se dá zbrousit ta lepící vrstva.
Děkuji.

Ze tam prsi by nevadilo, horsi je ze to zime zmrzne. Obrousit bruskou na beton nebo flexou s vhodnym lamelovym kotoucem, s lepidlem a nekvalitnim betonem si to poradi. Nebo odsekat, coz je ale moc prace. Pak jsou tri moznosti, serazeno podle ceny od nejvyssi:
1. Balkonova skladba od nejakeho vyrobce stavebnich hmot.
2. Geotextilie, folie typu fatrafol, u sten a na krajich systemovy plech a na vrch dlazba na terce. Tohle bych doporucil, jde to zvladnou svepomoci a zivotnost 30 let a vic.
3. Poter do spadu a na to nater nebo dlazba. Nejmensi zivotnost, nedelal bych to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru