Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedrží potěr na podkladovém betonu

Zdravím. Potřebuji zvednout betonový schodek (na konci schodiště) o 3cm (100x70cm). Schodek jsem ošetřil penetrací a koupil pytlovaný beton abych měl jistotu, že mi to nepopraská.
Beton jsem vylil a nechal přikrytý igelitem a kropil 3 týdny. Po dvou týdnech bylo vše ok, ale po třetím týdnu po návratu z dovolené se celá 3cm vrstva odlepila od podkladu. Potěr byl na poklep dutý a stačilo párkrát klepnout kladivem a rozebral jsem jej.

Myslím, že jsem ten potěr namíchal zbytečně suchý.. nicméně nechci to dělat třikrát tak bych se chtěl ujistit jak na to jít.
Napadlo mě to těsně před vybetonováním pokropit špricem.

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Môj postup na takéto dolepovačky keď treba betón o kúsok nadstaviť je nasledovný: očistiť a zdrsniť…
poihu 31.08.2023 02:18
poihu
+1 Přesně, ty dva betony k sobě přilepit lepidlem na dlažby, venkovním, mrazuvzdorným. A je hotovo,… poslední
Lk1 14.09.2023 19:24
Lk1

Môj postup na takéto dolepovačky keď treba betón o kúsok nadstaviť je nasledovný: očistiť a zdrsniť povrch ocelovým kartáčom, vysať prach, dobre namočiť vodou aby starý betón privela nesal vodu z nového, potom si zarobím lepidlo na dlažbu do takej riedkej kašovitej konzistencie, tou štetcom natriem povrch starého betónu a na túto vrsvičku hneď dávam vrstvu nového betónu ktorou nadstavujem starý betón. Je dôležité aby tenká vrstvička lepidla nevyschla, takže nanášam si vždy len takú plochu na ktorú stíham hneď dávať vrstvu nového betónu. Namiesto lepidla by išlo použiť aj samotný cement, ale ja používam lepidlo. Takýmto postupom som už ponadbetónoval kde čo, vrátane celého schodišťa a nikdy sa mi nič neodlepilo. Penetráciu tam nedávať, pretože tá pôsobí v tomto prípade skôr ako separátor než pojivo, a že sa to teda odlepilo ma neprekvapuje. Ten poter určite nemiešať zbytočne suchý, zle sa to potom rozlieva v tenkej vrstve, kludne redší, ona tá nejaká prebytočná voda rýchlo vyschne a odtečie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru