Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit lak na blatníku

Dobrý den, poradil by mi nějaký hodný člověk, jak postupovat při opravě blatníků a dveří, které začínají po 3 letech (ikdyž mají forézu) dělat bubliny na laku a loupat se a reznout? Čím to zbrousit?? Mám drátěný kartáč do vrtačky a smirkový (překládaný) papír do ůhlové brusky aj.
Koupil jsem dvě hrubosti dvousložkových kytů a základovku, ale nevím, jestli dát na vybroušený povrch napřed tmel a pak základovku nebo naopak.
Moc děkuji za každou radu. Michal

Předmět Autor Datum
Nepíšeš o jaké auto se jedná a proč k tomu došlo, jaká je to velká plocha. Aby došlo k poškození lak…
nerady 27.08.2023 18:09
nerady
Dobrý den, moc a moc Vám děkuji za vše. Je to červený Škoda Forman r94. Došlo k tomu nejspíš mojí vi…
medvidek181 27.08.2023 19:38
medvidek181
Myslím, že tak jak jste to popsal, to nezachráníte a je to škoda peněz a ztráta času. Sežeňte si nov…
Paron 27.08.2023 21:51
Paron
Děkuji, máte naprostou pravdu, už mě to taky napadlo
medvidek181 27.08.2023 23:07
medvidek181
Pokud se u toho auta nepočítá s tím, že to bude veterán, tak u 29 let starého vozu je úplně jedno ja…
nerady 28.08.2023 13:05
nerady
Moc děkuji, Ano jde spíš o funkčnost než nádheru. M. poslední
medvidek181 28.08.2023 13:16
medvidek181

Nepíšeš o jaké auto se jedná a proč k tomu došlo, jaká je to velká plocha. Aby došlo k poškození laku po tak krátké době (3roky) musí to mít nějakou příčinu. Může to být také ještě v záruce. Určitě bych se do toho nepouštěl hned s flexou ale nejdřív ručně a zjistil jak to pod lakem vypadá. V odkazu je podrobný návod na malé opravy pomocí spreje.:-)
https://www.spotrebitelov.cz/clanky/oprava-laku-auta-sprejem/

Dobrý den, moc a moc Vám děkuji za vše. Je to červený Škoda Forman r94. Došlo k tomu nejspíš mojí vinou. Je tu moc slušný automechanik, který mi je s forézou objednal, od spodu vystříkal něčím, čím mi stříká spodek a vše, co mi tam vyvařuje. Vršek jsem si chtěl udělat sám, protože soused autolakýrník za to chtěl nehoráznou cenu, že jsem šel do kolen.
V drogerii mi ještě starý moudrý pán poradil, abych to napřed nastříkal plničem ve spray. Jenže já blbec to neodmastil.. Pak to nastříkal v garáži sprayema a odvezl k automechanikovi, aby je přehodil za staré. Ten se zhrozil, když viděl, co jsem napáchal, ale přehodil mi je.
Já si pak nechal namíchat barvu a přestříkal to na autě komprasorem. To už vydalo krásně. Ale do roka se mi začaly dělat nejdřív všude možně boule, pak praskat, loupat se to a asi i reznout i přes forézu.
M.

Pokud se u toho auta nepočítá s tím, že to bude veterán, tak u 29 let starého vozu je úplně jedno jak se to opraví. Lakování je drahé proto, že barvy jsou drahé a technologie u používání nových "ekologických" barev neumožňuje lakýrníkovy, pokud nemá víc pracovišť pracovat plynule dál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru