Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zahradní hadice

Otázka jasná, odpověď poměrně složitá. Osobně používám a koupil jsem v posledních letech cca 4 druhy a jednu mám už snad 30 let. Všechny plastové. Ta nejstarší je PVC s výpletem a poměrně silnostěnná a ta drží průřez bez problémů a neláme se vůbec. Ty novější jsou, jak píšete, některé lepší a tvarově stálejší, některé horší. Poradit ale konkrétní je opravdu těžké. V současnosti je nabídka poměrně hodně široká (jak co se týká složení-3 vrstvy i 4 vrstvy i co se týká výrobců a rovněž co se týká cen), ale pokud ji kupuji na netu, tak je to vždy "sázka do loterie". Občas pomohou recenze. Při koupi v obchodě je možné si ji osahat a odhadnout, zda by mohla být dobrá. Zjednodušeně, čím silnější stěna, pevnější a tužší, tím je předpoklad, že bude tvarově stálejší. Ale to je celkem asi jasné. Důležité ovšem také je, aby, pokud se PVC hadice někde "zlomí", nebo překroutí, nezůstala takto po delší dobu. Většinou si to pak "pamatuje" a toto místo zůstává trvale problematické.
Ale podělím se zde zrovna o jednu zkušenost, která s otázkou sice nesouvisí, ale je docela podstatná a důležitá.
Pokud se používá hadice pro napájení nějakého zavlažovacího zařízení, ovládaného automatickým časovačem, který je velmi citlivý na nečistoty (já osobně pro automatické zavlažování ve skleníku), tak je velmi důležité, aby hadice měla vnitřní vrstvu světelně nepropustnou (ochrana proti tvorbě řas), neboť pokud jde o hadici průsvitnou, po kratší době se v ní začne tvořit vrstva řas a ty pak po uvolnění ucpávají systém časovače a komplikují jeho bezproblémové využití. A v tomto případě rovněž i doporučuji namontovat, před napojením hadice na časovač, ještě pro jistotu i přídavný filtr.
P.S. Než jsem dopsal, poslal odkaz umfa. Tuhle mám rovněž a mám s ní rovněž dobrou zkušenost. A kupoval jsem ji vzhkedem k posledně uvedenému problému s řasou. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny