Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno prerezanie závitu alebo neštandard M9

Jedná sa o obyčajný stredový stojan na bicykel. Mal som špecifické požiadavky a iný stojan ktorý by vyhovoval som nenašiel a na zadnú stavbu stojan vzhľadom na masívnosť zadnej stavby nemôžem osadiť. Tam je práve to problém že aj do stredovej pozície tam síce v ráme mám konštrukčne otvor https://i.imgur.com/kQ18v5a.jpg ale výrobca rámu s týmto nepočítal. Stojan ale sedí a vyhovuje len to treba pevne zafixovať. Na tej fotke to až tak dobre nevidieť ale na výšku v tom mieste má rám dosť veľa, bežne tam majú bicykle oveľa menej.

https://i.imgur.com/9NU5yq2.jpg
https://i.imgur.com/XJFnoni.jpg

ORIGINAL skrutka priemeru závitu cca 9,33mm ako vidieť na fotke. Dĺžka závitovej časti 50mm pričom ja potrebujem 80mm aby som dočiahol cez rám až k protikusu. Inak musí to byť aj šesťhran inak neutiahnem pretože zhora je v uhle rámová časť ako ide hore k sedadlu. Čiže preto šesťhran a zároveň padá možnosť použitia M8 pretože ako je vidieť tak zo spodu je tam šikmá plocha samotného stojanu čiže maticu na opačný koniec nedám. Musím teda použiť závit M9 alebo prerezaný na M10.

EDIT: Teraz ako som hľadal tak som sa dopracoval k tomu že M10 má nominálny priemer 10,0mm ale ešte je tam nejaký efektívny 9.026mm. Nemám teraz doma žiadnu M10 o ktorej viem ale napadlo mi že či nebude nakoniec tá skrutka M10 a celý čas to zle vnímam ako M9 z dôvodu že digitálna šubléra ukazuje 9,33mm.

Nakoniec sa mi podarilo nájsť doma nejakú skrutku M10. Je označená M10 tak usudzujem že naozaj to bude desiatka. Zmeral som priemer a ukazuje 9,75mm čiže je to väčší priemer a nepodarilo sa mi ju naskrutkovať do stojana.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny