Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi pohybové čidlo Hama

Dobrý den.
Mám nové wifi pohybové čidlo Hama

https://www.hama.cz/hama-smart-wifi-pohybovy-senzor/?gclid=Cj0KCQjwn_OlBhDhARIsAG2y6zN8dFlGVHTZ0OvJeaG7_oppIGQ1uSJ7yDwpSLYliz272dZ42n6znRYaAt6nEALw_wcB

Napájeno bateriemi (jde i zdrojem). K tomu aplikace Hama Smart Home. Při párování v aplikaci aplikace čidlo sama nenajde, musí se připojit manuálně (v aplikaci jsou jejich výrobky pro manuální párování). Spárování proběhne, čidlo funguje, notifikace i se zvukem chodí i při vypnutém displeji na mobilu. Ale po pár hodinách vždy notifikace při pohybu před čidlem přestanou chodit. Chodí pouze, když mám otevřenou aplikaci Hama- a k tomu navíc dorazí bez zvuku.. Už jsem to dvakrát celé předělával, odinstalovával aplikaci a stále stejný problém. Čidlo je 6,5 metru od wifiny. Když dám v nastavení v aplikaci Hama ,,kontrola sítě", píše to, že čidlo není v okolí. Píše to, ať zkontroluju, jestli jsou správně nastaveny porty sítě a UDP. Zkoušel jsem vypnout v mobilu optimalizaci baterii a dal bez omezení- aby se to třeba neuspávalo a zkusil jsem zamknout aplikaci v otevřených aplikacích. Nevím, jestli to bude něco v nastavení wifiny nebo tak nebo je to problém telefonu (už starší telefon- Samsung M21). Třeba budík mi v mobilu vypnutý displej rozsvítí, zobrazí a funguje normálně. Ale třeba mam požární detektory Google Nest Protect a tam je taky problém (už jsem se ptal neúspěšně tady na poradně) . Tam taky notifikace při požáru naběhnou při vypnutém displeji pouze někdy (skoro nikdy), spíš jen, když je displej rozsvícený. Nebo pokud je vypnutý displej, tak se o notifikaci dozvím až potom, když mobil pak vezmu do ruky a u aplikace Nest vidím novou notifikaci. Zkoušel jsem i zařadit aplikaci do aplikací ,,které nikdy nespí" a také to nepomohlo.. už v tom mobilu toho asi víc nastavit nejde, nevím..

Předmět Autor Datum
A ostatní notifikace- třeba když mi přijde email, tak cinkne jen zvuk, ale obrazovka se nerozsvítí-…
nodj 23.07.2023 20:47
nodj
A to párování Hama původně nešlo ani manuálně, chtělo se to připojit přes 2,4GHz, tak jsem v nastave…
nodj 23.07.2023 20:58
nodj
Nikoho nic nenapada? 🙂
nodj 27.07.2023 16:40
nodj
na prvním místě patří samozřejmě napsat: "hama". je to 5.cenová a jakostní skupina, tak se nediv. je…
lední brtník 27.07.2023 20:26
lední brtník
Teď na to koukám a ty čidla Nest ani to čidlo Hama tam nejsou vůbec viditelné- v nastavení routeru..…
nodj 30.07.2023 19:23
nodj
Co zkusit dal? Jsou tam ruzna nastaveni..
nodj 31.07.2023 20:30
nodj
router vysílá aspoň v nějakém pásmu, když vidíš připojený mobil a ntb. k žádnému z těch čidel nebyl…
lední brtník 31.07.2023 22:08
lední brtník
Tak jsem zkusil otevřít aplikaci Hama a prošel kolem čidla a když přišla notifikace (pouze s otevřen…
nodj 31.07.2023 22:31
nodj
a bez aplikace ty čidla neožijí? nevysílají = nejsou vidět v routeru? jestli ožijí, tak fungují a va…
lední brtník 31.07.2023 23:17
lední brtník
to Hama naběhne v routeru na chvíli když kolem čidla projdu (i když je vypnutý displej mobilu) a Nes…
nodj 31.07.2023 23:34
nodj
Spíš mě napadá, jestli to není něco v nastavení routeru, když se ty čidla od něj odpojují (to přece…
nodj 03.08.2023 14:03
nodj
To vies odkial, ze nabehnu? TP-Linky ukazuju len zoznam klientov napriklad.
fleg 03.08.2023 20:04
fleg
Router je od poskyvatele meho internetu a v nastaveni routeru vidim vsechna pripojena zarizeni.. poslední
nodj 03.08.2023 20:09
nodj
Notofikacie nechodia lebo Android. Niektore telefony sa spravaju naozaj agresivne a zabiju aplikaciu…
fleg 28.07.2023 12:25
fleg

A ostatní notifikace- třeba když mi přijde email, tak cinkne jen zvuk, ale obrazovka se nerozsvítí- nevím, zda to tak má být.. když zapnu ,,Always on Display", tak to taky cinkne a ukáže to na těch stále zobrazených ikonách obálku- jakože nový email. Ale když jsem zkoušel třeba u té aplikace Nest nechat zapnutý ,,Always on Display" - stejně se notifikace požáru při testování čidla nezobrazila ani zvukově neupozornila

A to párování Hama původně nešlo ani manuálně, chtělo se to připojit přes 2,4GHz, tak jsem v nastavení wifiny pojmenoval 5GHz síť jinak, než tu 2,4GHz (aby nebyly pojmenované stejně) a tudíž nabíhaly obě, potom jsem se připojil přes tu 2,4Ghz.. a předtim ty požární čidla Nest jsem pároval, když jsem ještě neměl ty sítě přejmenované a nenabíhaly zvlášť, tak nevím přes co se to připojilo.. ale asi kdyby to vyžadovalo 2 ,4 Ghz, tak by se to také nepřipojilo, nevím..

na prvním místě patří samozřejmě napsat: "hama". je to 5.cenová a jakostní skupina, tak se nediv.
jestli je čidlo v síti nemá cenu zjišťovat jen nefunkční appkou v mobilu, ale chce to zkontrolovat i v menu routeru: ve výpisu dhcp klientů. když je nevidí ani router, může za to šmejd "hama".

ale tak jednoduché to není, viz tví požárníci google. tak ještě k značkám mobilů s nějak dotuněnými androidy:
- alerty které jsou součástí systému fungují.
- alerty od appek cizích výrobců ti na tom samsungu nefungují.
už víš co zkoušet dál.

router vysílá aspoň v nějakém pásmu, když vidíš připojený mobil a ntb.
k žádnému z těch čidel nebyl přiložený návod na oživení? to je smutné, ale v tom případě s tím nic neuděláš.
to jsou čidla na baterii / na síťové napájení? ne že by mě to tolik zajímalo, ale vysvětlilo by to, proč trvale nevysílají.

Tak jsem zkusil otevřít aplikaci Hama a prošel kolem čidla a když přišla notifikace (pouze s otevřenou aplikací- tak, jak jsem psal) a rychle aktualizoval seznam připojených zařízení v nastavení routeru- čidlo tam normálně naběhlo na nějakou dobu, pak zas zmizelo. To samé s detektory Nest- v aplikaci Nest jsem zkusil test čidel (tím testem se spustí poplach- alarm) a při testu opět obě čidla Nest naběhly, po nějaké době zas zmizely. Návody mám, ale nic o tom se tam nedozvím, u Hamy je popis párování a u Nestů je, že aplikace instalací provede. Akorát mě napadá- nemůže to být tím, že jsem nevytvořil účet? Jak u Nest, tak Hamy- jakože registrace.. (nevím asi přes email registrace, nedělal jsem to..) Ale kdyby to vyžadovalo, nefungovalo by to bez toho, ne? Nevim..

Vše je bateriové.. A baterky by měly být dobré- u Hamy původní 2xCR123- aplikace ukazuje 85% kapacity. A Nest mají lithiové Energizery AA (a slabé baterie by detektory signalizovaly..)

Tak ta Hama naběhne (v připojených zařízeních routeru) i bez otevřené aplikace na mobilu při pohybu před čidlem.. ale ta notifikace na mobil nedorazí, když je zhasnutý displej..

a bez aplikace ty čidla neožijí? nevysílají = nejsou vidět v routeru?
jestli ožijí, tak fungují a vadné jsou buď jejich vlastní aplikace, nebo zpracování jejich alarmů androidem, nebo jeho upraveným klonem od samsungu.

začnu si dělat seznam shitových krámů, které nemám kupovat. cokoliv se štítkem hama tam patří automaticky.

to Hama naběhne v routeru na chvíli když kolem čidla projdu (i když je vypnutý displej mobilu) a Nesty tam nejsou, až když je probudim tim, že v aplikaci Nest spustim test čidel (jakože zvukový krátký test na funkčnost poplachu) a po testu zas za chvíli z routeru zmizí..

Notofikacie nechodia lebo Android. Niektore telefony sa spravaju naozaj agresivne a zabiju aplikaciu uz po par minutach necinnosti.
V ramci setrenia baterie Android proste killuje vsetko co bezi na pozadi, takze prve co by som zistoval, ci najzaj aplikacia bezi aj po par dnoch a ci je aktivna aj pri vypnutom displeji.
Na 90% nebude, pretoze taketo problemy som vyriesil vzdy takto, hlavne u cinskych bezdrotovych zvoncekoch to vzdy zafungovalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru