Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte domácí vodárnu pro tvrdou vodu ze studně

kejki uvádí také jednu možnost proč by kvalitní čerpadlo muselo každé tři roky do generálky. Na obvyklé nečistoty stačí obyčejný sací koš, nebo koš s jemnou nerezovou saci-kos-s-klapkou-ev.webp mřížkou.

Čerpadlo trpí špatnou údržbou, například když voda utíká vadnou zpětnou klapkou zpátky do studny a dlouho nasává než začne znovu čerpat vodu. Také je nutné citlivě dotáhnout těsnicí provazec hřídele, aby jemně ukapával a tím "mazal" hřídel. Nesmí to téci moc ani to nesmí být utažené tak, že nic ani nekápne a těsnicí provazec se vydře a pak to kape hodně. Občas, podle potřeby (třeba jednou za měsíc, dva) stranovým klíčem lehce dotáhnout o kousíček, o čtvrt otáčky.

Podle provozu bývá jediná údržba jednou za dva tři roky vyměnit těsnicí provazec (6x6 mm, tři kroužky) dá se to udělat i s obyčejným domácím nářadím. Stranový klíč 12, nějaké šťouradlo na vyšťourání starého těsnění, nůž na odříznutí potřebných kousků těsnicího provazce a trocha šikovnosti a trpělivosti.

Někdy bývá zapotřebí zkontrolovat tlak v nádobě (třeba po dvou třech letech), případně dohustit obyčejnou pumpickou. Domácí kutil případně zvládně i vyměnit gumový vak, po deseti, dvaceti, třiceti letech, někdo ho nemusí měnit vůbec.

Základová deska i čerpadlo vypadají, že je ve sklepě hodně vlhko a možná špína, a přesto je čerpadlo s motorem jistě v dobrém stavu.

Nové čerpadlo Sigma sigma-darling-lido-domaci-vodarna-s-cerpadlem-sva-3x400v Lido pro běžnou domácnost plně vyhovuje. Na jedno načerpání nasaje asi 7 litrů vody. Velká tlaková nádoba je pro rodiny s velkým provozem, aby čerpadlo nečerpalo tak často. Třífázové napětí ve sklepě máte, tak je to jednoduché.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny