Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Provedení parotěsné zábrany u SDK podkroví - fušeřina?

Dobrý den, prosím o radu,

měl jsem možnost vidět rozpracované pokroví pomocí SDK a nemám z toho dobrý pocit, protože investorka vložila důvěru do člena rodiny a mé upozornění, že to nevypadá tak, jak by mělo, odhání matka investorky pindáním, že přece ten umělec ví, co dělá, protože SDK dělá 20 let a že kritizovat umí každý a další argumenty tohoto stylu..

Pro upřesnění: SDK jsem zatím nikdy nedělal, ale možná mě to čeká, takže prozatím studium např Šimek dřevostavby a další videa + návody výrobců, technické listy a další...

Kecají výrobci a prodejci lepících pásek, nebo to má být dokonale propepeno a styl práce: dát tam nějakou fóli, hlavně to rychle zaklopit SDK, aby nikdo neviděl, že spoj je jen přeložen přes sebe a někde ani to ne, je jen důkazem fušeřiny a je lepší jim utrhnou ruce v ramenou?

Prosím tedy o radu, zda je toto normální, nebo je to fušeřina a bude nejlepší všechny desky sundat a trvat na dokolalém prolepeném parotěsu, dokud nejsou zasádrovány šrouby, než čekat, že budou mapy od kondenzace?

Díky moc všem!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako by tam nebylo nic. Parozábranu ano, když ji lepí na profily tak vysoceparotěsnou, ( např. Jutaf… poslední
radek2 28.06.2023 20:52
radek2

Jako by tam nebylo nic. Parozábranu ano, když ji lepí na profily tak vysoceparotěsnou, ( např. Jutafol N al 150 ) ne tuto nejlevnější, určitě prolepit k tomu určenou páskou a přilepit při ukončení kartušovým lepidlem . Folii v kuse ( štít - šikmina ) před folií může být izolace v poměru 1 ku 5. ( dříve se uvádělo 1 ku 4 ). Toto je šílené co někdo dokáže.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru