Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Časté zastavování křovinořezu AKU FZS 70705-0 i když jsou akumulátory nabité

Jo,jo, není to sranda s těmi LiIon. Má osobní zkušenost před cca 3-mi roky.
Zkoušel jsem opravit článek LiIon 18650, který byl vypnut přetlakovou membránou. Při pokusu o její stlačení jsem použil malý šroubovák a neopatrně jsem membránu propíchl.
To co nastalo bych vám nepřál. Ze článku vytryskl ohnivý sloupec, jako z těch vánočních ohňostrojových petard. Plamen cca půl metru. Předmětnou "operaci" jsem prováděl v pokoji u konferenčního stolku. Okamžitá reace byla pochopitelně odhození hořícího článku. No a jelikož to bylo v pokoji s kobercem, tak ten článek cca 15 vteřin "rajtoval" po tom koberci. Já, aby koberec nazahořel, jsem do něj kopal, aby nezůstal na jednom místě.
Závěr. Po uhasnutí, asi v 5 -ti místech, vypálené černé fleky v koberci. Jedné štěstí pak bylo, že měla manželka jedinečný důvod, pro výměnu toho koberce (se kterou mne už delší dobu otravovala :-D). Takže sice pochopitelně brblala a měla "komentáře" (naštěstí ale průběh neviděla, to by byl větší průser), ale já tedy musel okamžitě koupit nový kobetrec a položit jej.
Což nebyla také žádná legrace, neboť to byl celoplošný koberec a musel jsem vystěhovat veškerý nábytek, kterého je hodně.
Od té doby s nimi mechanicky manipuluji pouze venku, u stolu na zhradě. A vzhledem k tomu, že je používám a pracuji s nimi dost často, tak i když je třeba pouze jednotlivě samostaně nabíjím s nabíjecím modulem, nebo testuji v testeru, nebo demontuji a kompletuji do packu, tak jedině na větší nehořlavé ploše.
Jsou to, pokud jsou nabité, pěkný parchanti!
Tož to taky trochu pro pobavení a i jako varování. ;-):puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny