Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odlučovač oleje

Ahoj,
ke kompresoru jsem pořídil odlučovač oleje, ale mám pochyby o jeho správné funkci. Jde o výrobek Güde, opatřil jsem ho vzduchovými 1/4 rychlospojkami.

Odlučovač má dole ventilek k vyouštění konrenzátu, jde o jednoduchý sedlový ventilek s pružinkou, celé je to pojištěno segrovkou. Potíž vidím v tom, že ventilek má pružinku nastavenou tak, že je trvale otevřený, tlak vzduchu z kompresoru ho neuzavře. Skrz tenhle ventilek uniká vzduch a kompresor spíná jako čert...

Podle mě se musela stát chyba při montáží a ventilek by měl být pružinkou spíš zavíraný než otevíraný, ne? Už jen malý tlak z kompresoru ho potom domáčkne a dotěsní. Je můj předpoklad správný, nebo jsem něco nepochopil?

Díky za nakopnutí...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mam niečo podobne a funguje , bez tlaku je otvoreny, pri natlakovani sa uzavrie.
jim bim 23.04.2023 20:18
jim bim
Zdravím,ale vím jedno,odlučovač se otevírá při určitém tlaku a odfoukne olej,normálně bez tlaku je u…
Lubomír 24.04.2023 12:17
Lubomír
môj funguje tak ako som napisal. poslední
jim bim 24.04.2023 15:38
jim bim

Zdravím,ale vím jedno,odlučovač se otevírá při určitém tlaku a odfoukne olej,normálně bez tlaku je uzavřený právě těmi pružinami,které později tlak přemůže a odfoukne.Nmám ten moderní,ale na svém kompresoru domácí výroby mám odlučovač z traktoru,tuším 4011 a odfukuje až při vyšším tlaku.Tlakovou nádobu mám ze vzduchojemu z vleku a na ní je vespod odlučovací ventilek,taková tyčka s kroužkem,podobný kroužku na klíče,stačí naklonit a kondenzát odfoukne.
Zeťákovi jsem koupil ten novodobý a odfukuje také až při určitém tlaku,kdyby byl bez tlaku otevřený, vzduch by z hadice nefoukal hned po zapnutí bez natlakování a nebylo by možné celkové natlakování,veškerý vzduch z kompresoru by unikl odlučovačem.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru