Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odlučovač oleje

Ahoj,
ke kompresoru jsem pořídil odlučovač oleje, ale mám pochyby o jeho správné funkci. Jde o výrobek Güde, opatřil jsem ho vzduchovými 1/4 rychlospojkami.

Odlučovač má dole ventilek k vyouštění konrenzátu, jde o jednoduchý sedlový ventilek s pružinkou, celé je to pojištěno segrovkou. Potíž vidím v tom, že ventilek má pružinku nastavenou tak, že je trvale otevřený, tlak vzduchu z kompresoru ho neuzavře. Skrz tenhle ventilek uniká vzduch a kompresor spíná jako čert...

Podle mě se musela stát chyba při montáží a ventilek by měl být pružinkou spíš zavíraný než otevíraný, ne? Už jen malý tlak z kompresoru ho potom domáčkne a dotěsní. Je můj předpoklad správný, nebo jsem něco nepochopil?

Díky za nakopnutí...

Předmět Autor Datum
Tak mi to nedalo a rozebral jsem to. Chlapci v Güde mi tam dali dvě do sebe zamotané pružinky, takže…
nocturne 23.04.2023 18:33
nocturne
Dej tam průchodku a jednou za čas podle používání vypusť kondenzát. Dřív to tak bylo u většiny kompr…
nerady 23.04.2023 18:51
nerady
Dej sem detail foto .
E250TD 23.04.2023 18:45
E250TD
mam niečo podobne a funguje , bez tlaku je otvoreny, pri natlakovani sa uzavrie.
jim bim 23.04.2023 20:18
jim bim
Zdravím,ale vím jedno,odlučovač se otevírá při určitém tlaku a odfoukne olej,normálně bez tlaku je u…
Lubomír 24.04.2023 12:17
Lubomír
môj funguje tak ako som napisal. poslední
jim bim 24.04.2023 15:38
jim bim

Tak mi to nedalo a rozebral jsem to. Chlapci v Güde mi tam dali dvě do sebe zamotané pružinky, takže to pořádně nedovřelo nikdy.

Jednu jsem odebral, při vyšším tlaku už se to korektně zavře. Nimcéně tlaky, které používám já, to nezavřou tak jako tak, takže to celé zaslepím a kondenzát prostě budu vylívat manuálně. - nebo tam hodím průchodku s manuálním ventilkem.

Zdravím,ale vím jedno,odlučovač se otevírá při určitém tlaku a odfoukne olej,normálně bez tlaku je uzavřený právě těmi pružinami,které později tlak přemůže a odfoukne.Nmám ten moderní,ale na svém kompresoru domácí výroby mám odlučovač z traktoru,tuším 4011 a odfukuje až při vyšším tlaku.Tlakovou nádobu mám ze vzduchojemu z vleku a na ní je vespod odlučovací ventilek,taková tyčka s kroužkem,podobný kroužku na klíče,stačí naklonit a kondenzát odfoukne.
Zeťákovi jsem koupil ten novodobý a odfukuje také až při určitém tlaku,kdyby byl bez tlaku otevřený, vzduch by z hadice nefoukal hned po zapnutí bez natlakování a nebylo by možné celkové natlakování,veškerý vzduch z kompresoru by unikl odlučovačem.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru