Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměra chaty je o 6m2 větší než je uvedeno v katastru

Dobrý den,

zakoupil jsem chatu s přístavbou, která byla udělaná přibližně před 20 lety. Chata nyní má o 6m2 větší plochu, než je uvedeno v katastru. Chata leží na pronajatém pozemku. Platím nájemné.
Mám dost nepříjemného souseda. Může z toho být nějaký problém, že bych to musel bourat? Ta přístavba tu chatu vlastně drží pohromadě a nedokážu si představit, že bych to měl předělávat...
Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud by ta přístavba byla blíž jak 2 m od sousedova pozemku, pak by mohl mít námitky a záminku na t…
George63 08.04.2023 23:14
George63
...pokud někdo nějakou nemovitost kupuje, prověřit si podrobně všechny náležitosti... Pokud ta nemo… poslední
Yarda 09.04.2023 10:18
Yarda

Pokud by ta přístavba byla blíž jak 2 m od sousedova pozemku, pak by mohl mít námitky a záminku na to, aby "prudil". A musel by si ověřit v katastrální mapě, že v ní není zachycen (což dnes není problém). Jinak bych to asi neřešil a počkal, zda se neozve katastr, nebo stavební úřad a pak to řešil.
Ono je vždy dobré, pokud někdo nějakou nemovitost kupuje, prověřit si podrobně všechny náležitosti. Nám třeba před cca 25-ti lety prodával majitel rověž chatu a my zjistili, že ji nemá vůbec zkolaudovánu a užíval ji už dvacet let. Takže jsme mu řekli, že ji koupíme jedině s podmínkou, že ji zkolauduje. A zjistili jsme rovněž, že jej dokonce postavil částečně i na cizí pozemek. Zařídil to, včetně dokoupení i toho dalšího vedlešího pozemku (naštěstí OÚ), na nějž ta chata byla rohem dost vystrčena.
Bylo to v době "devadesátek" a tak to ještě celkem šlo. Ale stálo jej to docela velmi slušné "povolné", příslušné referentce na SÚ.:-D

...pokud někdo nějakou nemovitost kupuje, prověřit si podrobně všechny náležitosti...

Pokud ta nemovitost je nějaká stavba, radím aby před koupí nechal nový majitel zkontrolovat rozvody elektřiny, vody, plynu, odpady, topení...
Byl jsem požádán o drobnou opravu elektroinstalaci v bytě, kam se kdosi krátce předtím nastěhoval. Když jsem viděl, jak je to zfušované, dal jsem od toho ruce pryč, protože tam není otázka, jestli to vyhoří, ale kdy.
Konstatoval jsem, že ten dráteník co to spáchal, měl zlaté české ručičky, jen mu do nich na$rat. A revizák co prdnul úřední razítko na revizní zprávu, aby se to mohlo zapojit k elektrické síti musel mít hodně promile v krvi. A teď to možná vydává za třetí odboj, že tím škodil komunistům.

:-( :beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru