Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava poškrábaných dveří (papírová fólie?)

Zdravím,

řeším trochu prekérní situaci ...kočka nám kdysi rozškrábala dveře v bytě (některé méně, jiné více), a jak se ukázalo, tak je obrovský problém je kdekoliv sehnat ve stejném odstínu, a když už by to teoreticky sedlo, tak pro změnu vypadají jinak. A my potřebujeme ty dveře sehnat buď stejné, ale za nějakou normální cenu (všude vychází kolem 10 tisíc), nebo je opravit (zkoušíme ještě alternativu, ale pokud bychom netrefili odstín, museli bychom nakonec měnit i obložky, což je dost ranec).

Nejdříve bych proto chtěl zkusit současné dveře opravit (alespoň některé). Doufal jsem, že to nebude takový problém, že to někdo šikovný odměří „odloupne“ a nalepí místo toho novou fólii + začistí přechody tak, aby to de facto nebylo poznat vůbec, anebo opravdu minimálně – ale byl jsem už na vícero místech poučen, že spíše ne – a pokud, tak že třeba neručí za přepravu skla, které jim může v autě rupnout apod.

Tedy mi z toho vyplývá, že to snad možné je ...je? Já zrovna manuálně zručný nejsem, alespoň ne na takovouto jemnou práci (kdyby to eventuálně někdo dokázal zajistit – Brno – tak mu samo sebou dobře odvděčím ...přece jenom by jinak vyšla výměna včetně obložek na nekřesťanské peníze).

Fotky přikládám ...děkuji za názory a rady.

PS: Barva je taková trochu atypická, poměrně tmavá wenge (snad tato 99-6110 DIMEX - WENGE) ...nelze tedy nahradit jakýmikoliv dveřmi v barvě wenge. Ale eventuálně je možné strhat části tapety z jiných dveří (které budeme měnit 100%, by toho stačila trocha ...ale to nevím, zda jde použít).

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny