Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava poškrábaných dveří (papírová fólie?)

Zdravím,

řeším trochu prekérní situaci ...kočka nám kdysi rozškrábala dveře v bytě (některé méně, jiné více), a jak se ukázalo, tak je obrovský problém je kdekoliv sehnat ve stejném odstínu, a když už by to teoreticky sedlo, tak pro změnu vypadají jinak. A my potřebujeme ty dveře sehnat buď stejné, ale za nějakou normální cenu (všude vychází kolem 10 tisíc), nebo je opravit (zkoušíme ještě alternativu, ale pokud bychom netrefili odstín, museli bychom nakonec měnit i obložky, což je dost ranec).

Nejdříve bych proto chtěl zkusit současné dveře opravit (alespoň některé). Doufal jsem, že to nebude takový problém, že to někdo šikovný odměří „odloupne“ a nalepí místo toho novou fólii + začistí přechody tak, aby to de facto nebylo poznat vůbec, anebo opravdu minimálně – ale byl jsem už na vícero místech poučen, že spíše ne – a pokud, tak že třeba neručí za přepravu skla, které jim může v autě rupnout apod.

Tedy mi z toho vyplývá, že to snad možné je ...je? Já zrovna manuálně zručný nejsem, alespoň ne na takovouto jemnou práci (kdyby to eventuálně někdo dokázal zajistit – Brno – tak mu samo sebou dobře odvděčím ...přece jenom by jinak vyšla výměna včetně obložek na nekřesťanské peníze).

Fotky přikládám ...děkuji za názory a rady.

PS: Barva je taková trochu atypická, poměrně tmavá wenge (snad tato 99-6110 DIMEX - WENGE) ...nelze tedy nahradit jakýmikoliv dveřmi v barvě wenge. Ale eventuálně je možné strhat části tapety z jiných dveří (které budeme měnit 100%, by toho stačila trocha ...ale to nevím, zda jde použít).

Předmět Autor Datum
Jen se vyjádřím k té práci. Není to nic složitého, pokud se dá sehnat požadovaný odstín fólie. Sám j…
Paron 03.04.2023 09:34
Paron
za mě prasárna a opravit to nelze. Doporučuji sekeru na dveře i kočku. Docela by mě zajímala Vaše o…
vla 05.04.2023 16:07
vla
omluva za přezdívku:-)
Vla 05.04.2023 16:16
Vla
za dva roky(nebo trochu víc) se mu to odloupe Fólie mi na dveřích vydržela 15 let, po té jsem se od…
RedMaX 05.04.2023 18:53
RedMaX
Fólie mi na dveřích vydržela 15 let, po té jsem se odstěhoval, takže další osud neznám. Mno nevím.…
vla 05.04.2023 19:59
vla
Pokud po tom přejedeš rukou, tak to poznat je, že tam je fólie, to je jasný. Já jen říkám, že kvalit…
RedMaX 06.04.2023 12:48
RedMaX
Tak mluví někdo, kdo nic neumí. Pokud použijeme kvalitní fólii a umíme si s tím poradit, je to v poh…
Paron 05.04.2023 19:59
Paron
Tak mluví někdo, kdo nic neumí. Pokud použijeme kvalitní fólii a umíme si s tím poradit, je to v poh…
Vla 05.04.2023 20:37
Vla
Z těch blábolů je vidět, že vůbec nevíte, která bije. Žádné faldy, žádná horkovzduška. Zřejmě ani ne…
Paron 05.04.2023 23:03
Paron
On jen neumi na plnou hubu rict, ze kdo nema dvere z masivu, je debil. I takovi jsou mezi nami.. poslední
re4zon 06.04.2023 13:18
re4zon

Jen se vyjádřím k té práci. Není to nic složitého, pokud se dá sehnat požadovaný odstín fólie. Sám jsem potahoval asi 18 dveří fólií d-c-fix (má strukturu dřeva). Už jsem to někdy popisoval. Je potřeba zkušenost a fortel. Pak není při běžném pohledu nic poznat. Na kšeft bych to ale nedělal, také bydlím trochu dál. Ale jak říkám, problém to není.

za mě prasárna a opravit to nelze. Doporučuji sekeru na dveře i kočku.

Docela by mě zajímala Vaše oprava, se kterou se dostanete pod výrobní cenu dveří ( u takto šmejdského výrobku).

Toto je vývoj doby a spotřebního materiálu. Máte nekvalitní výrobek a nekvalitní materiál. Cena nejnižší na kterou to šlo stlačit.

Pan Pardon neřekl, že za dva roky(nebo trochu víc) se mu to odloupe.

za dva roky(nebo trochu víc) se mu to odloupe

Fólie mi na dveřích vydržela 15 let, po té jsem se odstěhoval, takže další osud neznám.

Nicméně tady v tom případě bych i souhlasil. Lepil jsem větší plochy, což je pro to, aby se fólie dobře přichytila a držela, lepší a podklad byl krásně hladký. Ty jeho původní dřevěné části dveří vypadají, že mají nějakou strukturu a na té to dlouho nevydrží, to by to musel ještě zbrousit.

V tomhle případě bych opravu viděl spíš na tmel částí, které jsou poškozené a potom natřít nějakou lazurou? nebo prostě barvou. Nicméně "dveře jako nové" z toho nebudou. Pokud je to podmínka, tak bych to také viděl na koupi nových dveří.

Fólie mi na dveřích vydržela 15 let, po té jsem se odstěhoval, takže další osud neznám.

Mno nevím. Ono záleží jak a kdo se na to dívá. Třeba by hodně lidí bylo překvapených, kdyby si přejelo prstem po hraně dveří, nebo dvířek v kuchyni a obýváku.

Poslední roky lesáci neumí vypěstovat kvalitní dřevo. Zatím to ještě ofiko nikdo neřekl, ale už se tím začínají zabývat.
Proto je cesta MDF, dřevotřísek, OSB a lepeného dřeva. Vždy je problém spojit dva materiály, které nemají stejné vlastnosti. Pracujeme z odpadu, proto je to laciné.

Pokud po tom přejedeš rukou, tak to poznat je, že tam je fólie, to je jasný. Já jen říkám, že kvalitní fólie nalepená na dobré především hladké podložce a dobře vyžehlená, ti vydrží klidně i 15 let.

Jinak třeba HTdveře jsou z výroby polepené fólií, podobně je tomu i u zárubní.

Prostě netřeba nad fóliema ohrnovat nos. Ano, souhlasím, že 100% dubové dřevo je jiná liga, ale žijeme s cenama, které tu jsou a musíme myslet i prakticky. ;-)

Tak mluví někdo, kdo nic neumí. Pokud použijeme kvalitní fólii a umíme si s tím poradit, je to v pohodě. Dveře jsem potahoval v r. 2008 a jsou stále stejné. Prasárna je, když někdo kecá do věci, o které nic neví.

Jestli reagujete na mě, tak s poslední vaší větou souhlasím. Musí to být krásná práce s válečkem a horkovzdušnou pistolí.
No, ale jsou i takový lidé, kterým se líbí rustikální práce. Rustikál mám rád, ale vy to proměňujete na jiný level

[b]To je styl počůraných a pomačkaných trenek po pradědečkovy.

[/b]
Nejde to udělat kvalitně bez fald.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru