Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyrovnání místa pro malou terasu

Dobrý den,
moc prosím o radu ohledně způsobu jak vyrovnat malý plácek u domu pro terasu 2x2,5m. viz fotka. Místo se svažuje jak dopředu tak do leva k domu a vůbec netuším jak to srovnat.
Napadlo mě to orámovat fošnami a buď vylít betonem ale nevím jestli musím dát pryč tu zámkovou dlažbu a nebo tam zabetonovat nějaké kotvící patky a do nich nosné konstrukční hranoly. Ty patky by se mi asi mohli časem začít propadat ne?
Fakt nejsem žádný kutil :-)
Moc děkuju za každou radu
9JcMQ.jpg

Předmět Autor Datum
Nejjednodušší způsob by byl udělat hrazení z betonových sloupečků (stejný výrobce jako zámková dlažb…
leo 28.03.2023 13:49
leo
Dobrý den, a co postavit terasu na rektifikační terče? Ty právě řeší tyto problémy - umějí vyrovnat…
Katka M. 26.04.2023 12:43
Katka M.
Jdi s tou reklamou do prdele :-) poslední
re4zon 26.04.2023 13:54
re4zon

Nejjednodušší způsob by byl udělat hrazení z betonových sloupečků (stejný výrobce jako zámková dlažba) na dvou volných stranách, srovnat do vodováhy horní okraj na požadované výšce. Uložit do betonu. Uvnitř obdélníku odebrat stávající zámkovku, vysypat do roviny pod zámkovou dlažbu štěrk stejné zrnitosti jako pod zámkovou dlažbou, znovu položit zámkovku a srovnat vibrační deskou. Postupy pro zrnitost a výšku náspu určitě najdete v nějakých návodech pro kutily nebo od výrobce zámkových dlažeb

Dobrý den, a co postavit terasu na rektifikační terče? Ty právě řeší tyto problémy - umějí vyrovnat výškové rozdíly a mají v příslušenství i sklonový korektor, který kompenzuje spád. Stačí jim pevný podklad, který nemusí být nijak dokonale vyrovnaný, žádná potřeba betonování. I ta zámková dlažba by tam mohla zůstat. Na terče Buzon můžete postavit terasu jak z dlažby, tak z dřevěných nebo dřevoplastových prken. To už je na Vás. Můžete se obrátit pro konzultaci na info@buzon.cz, kde Vám rádi poradí optimální řešení na míru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru