Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak si něco málo přivydělat?

Chtělo by to upřesnit o jakou jde lokalitu, jak domu, zahrady a lesa, tak i té chaty.
Pokud je to lokalita přírodně přitažlivá a ne těžko dopravně dostupná, tak mě napadlo, pokud by to nerušilo moc osobní pohodu, tak zkusit pronajímat nějaký pokoj, případně upravit na apartmán, nebo pronajímat jebom tu chatu. Na zahradu pak třeba umístit mobilheim, nebo maringotku a rovněž, v teplejším období, pronajímat. Sice pořízení MH a MG je také náklad, ale možná by se dal sehnat MH i do 200 tisíc a MG i levněji. Někdy bývají pouze problémy s ofi osazením, i když je to na kolech. To by jsi si musel zjistit na obci a místně příslušném stavebním úřadě. Ofi je potřeba t.zv "Územní souhlas". Pokud by jsi přihlašoval jako na rekreaci, pozor na vnitřní výšku. Musí být min. 2,5m. Pokud jako zahradní domek, sklad a podobně, tak tento požadavek není. Ovšem je to tak trochu "na hraně", pokud by to někdo udal. A dá se to většinou zase celkem zase bez problémů prodat, pokud by už nebylo potřeba.
Jinak co se týká vyráběných a pěstovaných produktů, jak už píši předchozí. Důležitý je marketing. Nabízet v lokalitách s movitějším osazenstvem, jako "bio" a vše čerstvé. Z počátku ceny nižší (ale ne pod ceny marketů) a když se zvýší poptávka a povědomí u zákazníků, opatrně možno i zvýšit.
Co se týká toho dřeva, tak dnes, štípané a kvalitní, za 1000 Kč/m3 i trochu víc, určitě bude potávka. Případně vetší přívěsný vozík a i s dopravou. A opět spíše lokality s movitějšími, nabízet pro jejich zahradní a domácí krby, s vhodnou reklamou třeba "Dřevo je dřevo a tvoří atmosféru". :)) Na ty ale v marketech těžko narazíte. Spíše v těchto lokalitách přímo reklamní letáčky do schránek, místní vývěsky a podobně. Možno spojit i s tou reklamou na produkty ze zahrady.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny