Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sporák se sklokeramickou deskou s topnou spirálou nebo s indukční deskou – porovnání spotřeby.

Rozdíly mezi jednotlivými typy ohřevu ve spotřebě energie moc nejsou, tím neříkám, že vůbec, ale nejsou nijak velké. Stačí na to jít fyzikou, u všech typů musí být na konci ohřáté jídlo stejně a teda je tam stejná tepelná spotřeba na to jídlo. Jediným rozdílem jsou nějaké ztráty okolo.
Už je to jiní popisují, takže je nebudu opakovat.

Samozřejmě si můžeš říct, že když indukce nebo plyn po uvaření hned vypne, zatímco z elektrické plotýnky jde ještě nějakou dobu teplo, že se ho spotřebuje víc. A máš pravdu. Jenže vtip je v tom, že na el. plotýnce nevaříš jako na plynu nebo indukci, že jídlo dovaříš a vypneš to. NE. Ty musíš vypnout plotýnku ještě v době, kdy jídlo hotové není, a to ani moc brzy, ani moc pozdě, ale prostě tak akorát, aby se dovařilo a plotýnka vychladla. Je to o zvyku, naučení se a zkušenostech.
Já na tom vařim 15 let a neměnil bych. Ale jistě, přechod z plynu nebo z indukce může bolet (minimálně finančně), než se to naučíš.

Tazatel si musí zodpovědět dvě otázky, jak moc chce měnit něco, co bude při změně typu ohřevu jinak a bude se tomu muset přizpůsobit. Druhá otázka je ta výměna nádobí, na kolik ho to vyjde, jestli se rozhodne pro indukci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny