Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Fungují jen dva programy TV

Zdravím,využívám f.Skylink.Přestaly mi fungovat programy kromě dvou.Všechny možnosti,které mi doporučil operátor selhaly,technici nepracují.Zbývá mi zkontrolovat připojení svodu k satelitní anténě.
Otázka,je možné,aby špatné napojení k anténě způsobilo výpadek jen NĚKTERÝCH programů?Antenní svod je jeden.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je problém vyřešen, nebo stále trvá? Jinak, špatné propojení kabelem by asi způsobilo nefunkci ant.…
Zerozero 30.01.2023 12:17
Zerozero
Zdravím a děkuji,otázku jsem před časem označil jako vyřešenou.Důvodem byla,jak správně předpokládát… poslední
bezradný 2 30.01.2023 20:40
bezradný 2

Je problém vyřešen, nebo stále trvá?
Jinak, špatné propojení kabelem by asi způsobilo nefunkci ant. konvertoru. Jde tudy napájení a přepínání polarizace, případně signál DiSeqC.
--- Jak došlo k přerušení příjmu? Dřív to šlo a pak naráz ne?
--- Jaké je tam právě počasí? Pokud sněží vlhký sníh, nebo se tvoří námraza, nalepí se sníh na konvertor, nebo to omrzne. To stačí na omezení příjmu, někdy přes to projdou nejsilnější programy. --- Nemají všechny stejnou sílu signálu. To by napovídalo, že některé přes den naběhly. Pokud ano, spraví se to pokud to odtaje.

Zdravím a děkuji,otázku jsem před časem označil jako vyřešenou.Důvodem byla,jak správně předpokládáte,trocha ledu ve spodní části antény,nemyslel jsem si,že tak malá váha může ovlivnit polohu antény.Také mě mátlo,že ty dva hrající programy měly silný signál a ty ostatní skoro nulový.Stejně jsem se ve svém věku bál lézt na štít a shánět dlouhý žebřík.Buď je slabý držák,to v dnešní době bývá,nebo je poloha na hranici a stačí velmi málo.Po změně počasí je vše jako dříve, příště dám na bidlo horkovzdušnou pistoli.
Moc děkuji za váš zájem a ochotu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru