Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mramorová podlaha

Zdravím, chci se zeptat, zda je možné pokládat mramorovou podlahu (obklady), na vinylovou či plovoucí podlahu - pod podlahou je ještě podlahové topení, nemám s tímto vůbec žádnou zkušenost a často slyším, že o tom někdo spekuluje ale pořádný rozumný názor nikde, může mi někdo dát nějakou pořádnou odpověď proč ANO či proč NE a důvody ? děkuji mockrát

Předmět Autor Datum
Zda je možné ? Možné je téměř vše ! Jsem toho názoru ,že pokládat na ..pružnou ..podlahu ,pevný mram… nový
E250TD 24.01.2023 06:34
E250TD
Sníží to výkon topení, protože zvýšíte izolaci mezi topením a místností.Správná regulace omezí nárůs… nový
kejki 24.01.2023 12:57
kejki
Pokládat možné je (dají se dělat různé psí kusy), ale nevidím k tomu rozumný důvod. Navíc sníží přes… poslední
Rce 25.01.2023 01:57
Rce

Sníží to výkon topení, protože zvýšíte izolaci mezi topením a místností.Správná regulace omezí nárůst teploty topení - vypne ho. Desky jsou křehké, počítá se s lepením v celé ploše na tvrdý podklad. Asi to na nepraskne hned, ale rozhodně bych to čekal.

Pokládat možné je (dají se dělat různé psí kusy), ale nevidím k tomu rozumný důvod. Navíc sníží přestup tepla z podlahy. Určitě to časem bude praskat. Spojuješ dva různě se dilatující materiály (plovoučku (vinyl) s fest dlažkama) a to není dobře. Plovoučka (vinyl) jsou navrženy aby se pohybovaly (odtud název plovoucí) vlivem tepla a vlhkosti. Naproti tomu dlažky se nehnou. Výsledkem bude, že plovoučka pod tím se zvlní a vytrhá dlaždice.

To je takový problém vinyl (plovoučku) odstranit? IMHO je škoda vinyl vyhodit a nahradit obklady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru