Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka nerozpozná zavřené dvířka

Zdravím,
bydlím v pronájemu, kde je vestavěná myčka Fagor. Už dvakrát jsem na ni řešil závadu, kdy se zlomily kabely ve dveřích a bylo nutné je vyměnit. Opravář říkal, že může být tak 10 let stará. Majitel vždy chce, abych to řešil opravou.

Teď se mi pro změnu stává, že dveře zavřu, myčka vypadá v pohodě, vyberu program, ale jakmile program spustím, myčka zahlásí chybu, že nejsou zavřené dveře. Dveře zavřené jsou, při zavírání slyším cvaknutí, normálka jako vždycky předtím. Pokud zatlačím na pravý horní roh, myčka zaregistruje změnu a spustí se. Když tlak uvolním, znova hlásí chybu.

Hledal jsem na internetu, co by to mohlo být a zkoušel jsem:
1) Kontroloval jsem zvenku zamykací mechanismus, vypadá v pořádku, žádné ulomené nebo výrazně zašpiněné části jsem si nevšiml.
2) Kontroloval jsem klouby zavírání, jsou rezavé od dlouhého používání, ale funkční. Nevšiml jsem si výrazného poškození, kromě zmíněné rzi na vnějších částech.
3) Vnítřek myčky jsem umyl, dveřím a přilehlým částem jsem se věnoval extra.

Myslíte, že se dá něco dělat nebo je třeba znova zavolat opraváře? Necítím se na to, abych celou myčku rozebral a něco většího si na ni sám opravoval.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano ,nejčastějším viníkem je microspínač ..například .viz foto nový
E250TD 17.01.2023 05:58
E250TD
Dobrý den! Někdy není ani nutné ten spínač měnit. Stačí jen seřídit ovládací elementy tak, aby spína… poslední
vitovec 17.01.2023 10:45
vitovec

Dobrý den! Někdy není ani nutné ten spínač měnit. Stačí jen seřídit ovládací elementy tak, aby spínač správně fungoval. Další možnost je nečistota, event. opálení na vlastních kontaktech, pak stačí spínač "prostříknout" dobrým prostředkem na čištění kontaktů /Kontaktol a pod./. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru