Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dlouho může běžet vysavač? Vysoušení podlahy a stěny.

Zatím každý vysavač, co jsem měl v ruce, se poměrně rychle zahřál na provozní teplotu a pak na ní už zůstal. Takže se dá předpokládat, že pokud to nějak neudusíš (jak píšu jinde, konec hadice aspoň poloměr nad dno díry), tak by to teoreticky mělo běžet bez problémů furt, ale protože se motor opotřebovává (uhlíky a spol.) tak spíš po nějakou dobu odvozenou od konstrukce, která je nějak nadimenzovaná z výroby.

Výrobce může celkem rozumně odhadnout, jak dlouho motor vydrží (přinejhorčím otestovat na X kusech), ale záruku nemůže dát na "motohodiny", nýbrž musí na dva roky pro koncáka.

Protože záruka je daná zákonem, tak na to jde opačně - pro "domácí" použití se dá odhadnout, že (například) málokdo bude soustavně luxovat víc jak půl hodiny denně, nebo hodinu obden, a pak teda vyjde, že ten motor asi nenatočí v záruce víc jak 356 hodin, tak se to zaokrouhlí na 360 a hledá se nejlevnější motor, co těch 360 hodin provozu přečká.

Pro uklizečky by musel počítat aspoň 8 hod/den a dát tam 16x lepší motor, pro 3směnný provoz pak počítat 24hod/den a 48x lepší motor, nebo - protože mezi podnikateli jsou jiné zákony - dát kratší záruku (a nebo vázanou na ty "motohodiny")

Jenže pokud to budeš točit furt bez přestávky, tak těch 360 "motohodin" natoříš už za 15 dní, nikoli za dva roky (ale taky to nebude typické použití) a pak je jen otázkou, jak moc to výrobce předimenzoval a kdy ten motor vypoví službu (ubrousí si třeba ty uhlíky) a bude vyžadovat opravu/údržbu.

Takže tím trvalým provozem si to nijak extra neničíž, jen si plánovanou životnost využiješ v podstatně kratší době...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny