Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dlouho může běžet vysavač? Vysoušení podlahy a stěny.

Nevím, že by u vysavače byla nějak uvedena doba provozu. Jedná se o běžný komutátorový motor, tedy životnost, mimo náhodného zkratu ve vinutí, je dána zpravidla životností uhlíků a komutátoru.
Tedy asi mnoho hodin. Karcher není až tak špatný, takže oteplení nebude až tak kritické, že by přesahovalo přípustnou mez. Většinou je chlazení průtokem nasávaného vzduchu, tedy značné.
Po dosažení určité teploty se dál už teplota nezvyšuje. Ale teplota výstupního vzduchu napomůže vysoušení, proto je lepší foukat dovnitř.
V dnešní době je nutno vzít v potaz spotřebu, která může být třeba 1,5 kW.
Údaj o tom, že není určeno pro profi užívání se uvádí proto, že se nejedná o profesionální stroj, který by byl také podstatně dražší a nepředpokládá se tak silný provoz. Například uklízečka ve firmě by ho mohla používat denně mnoho hodin a pak předpokládaná životnost by nemusela vydržet přes záruku. Samozřejmě při vysoušení třeba mnoho dní, je potřeba počítat s větším opotřebením.
Vzhledem k tomu, že vysýchání asi nebude hned, zdá se mi způsob velmi energeticky náročný.
Možná bych, je li to možné, zkusil jiný způsob. Například do prostoru umístit topné těleso, třeba výkonnou klas. žárovku (200 (?) W). A k tomu na výměnu vzduchu jen nějaký ventilátorek připojený na hadici od vysavače.
Teplo by vysavač sice dodal také, ale za cenu spotřeby. Přitom množství vzduchu je tak velké, že vzduch prostorem proletí rychle a teplo půjde i se vzduchem zbytečně ven. Při té rychlosti nestačí vzduch teplo předat do stěn prostoru. Lepší by bylo sálavé teplo a menší výměna vzduchu.
---- Ale jen moje teorie, tedy bez záruky. ;-):beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny