Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pripojeni susicky k odpadu

Pračka, pokud vypouští vodu, tak je výkon čerpadla tak velký, že určitě natlačí vodu i do sběrné nádržky u sušičky. V té pak bývá plovák se spínačem, který, v případě, že je plná tato sběrná nádobka, třeba i v případě že je vadné čerpadlo pro přečerpávání kondenzátu ze sběrné nádržky vzadu, do nádržky kondenzátu horní, nebo do odpadu (přepojujií se hadice), blokuje chod sušičky.
Vaše řešení, spojení odvodu vody z pračky i ze sběrné nádoby ze sušičky, pomocí společné odbočky/spojky je špatně. Voda z pračky je vytlačena i do sběrné nádoby sušičky a plovák sušičku zablokuje.
Jedinné možné řešení, společného odvodu do odpadu, je větší a dostatečný průřez odpadního potrubí ve zdi, aspoň 40 mm (což se u Vás asi zdá ten problém) a do něj pak samostatné zaústění hadic od obou zařízení a to nejlépe tak, aby hadice z pračky byla vsunuta níže/dále, než hadice ze sušičky. Z vnější strany pak utěsnit kolem hadic tmelem (silikon, mamut a pod.).
Do doby, pokud nebudete mít tuto možnost, pak jedině kondenzát ze sušičky přečerpávat do vyprazdňovací nádoby vpředu nahoře a tu vylévat ručně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny