Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napouštění wc

Ahoj všichni. Měl jsem rozbité napouštění u WC. Koupil jsem nové. Myslel jsem, že jen namontuje a hotovo. Ale ten plovák na hladině kolísá a dělá to randálu, jak to podle vlnek v nádržce vypíná a zapíná napouštění. Poraďte co s tím, aby to nedělalo. Myslel jsem si pohrát s tím plovákem ale ať ho dám kamkoliv, dělá to stále. Je to starý typ WC a staré napouštění. Jsem zoufalej. Kdyžtak mám video
Diky

Předmět Autor Datum
Plováků a systémů je plno druhů, chtělo by to alespoň fotku nebo odkaz na web.
Karel04 19.12.2022 16:44
Karel04
Tento plovák https://www.aaaprodum.cz/out/pictures/z1/_vyr_164445725-naposteci_z1.jpg
Hitmantc 19.12.2022 17:12
Hitmantc
Toto je snad najhorsie riesenie, membrana, porovnavanie tlakov, staci malinka necistota, vodny kamen… poslední
truhlik 19.12.2022 20:35
truhlik
Už toscim i s tím kohoutem nahoře při napouštění. Vždycky s tím pohnu, plovák sebou mrskne a je klid…
Hitmantc 19.12.2022 17:16
Hitmantc
Není úplně zřejmé, jakou nádrž a jaký plovák máte osazen. Dle uvedeného předpokládám že jde o plovou…
George63 19.12.2022 17:19
George63
Děkuji moc. Já když jsem to kupoval, tak jsem chtěl něco lepšího. Ale ukázal jsem prodejci fotku a ř…
Hitmantc 19.12.2022 17:46
Hitmantc
No s těmi "odborníky" v prodejnách (čehokoliv) bývá občas problém. Občas jim jde spíše o to, prodat…
George63 19.12.2022 18:06
George63
Tento plovák provozuji na dvou místech desítky let. Při malém tlaku vody (ve vyšších patrech) v napu…
Kyncl 19.12.2022 19:40
Kyncl

Už toscim i s tím kohoutem nahoře při napouštění. Vždycky s tím pohnu, plovák sebou mrskne a je klid hned. Znovu splachnu a nanovo. 5 - 10 sekund se v horní poloze ten plovák houpe az nakonec přestane. To bude nějaká blbost a já se tím trápím jak debil

Není úplně zřejmé, jakou nádrž a jaký plovák máte osazen. Dle uvedeného předpokládám že jde o plovoucí na páce. Vyměňte jej za uvedený v odkaze (případně obdobný), jsou univerzální i do starých nádrží a máte po problému. Navíc se dá velmi dobře naregulovat množství vody v nádrži. Pouze si dejte pozor, jaký máte závit na připojovací trubce/hadici. Jsou dva typy 3/8" a 1/4". Případně vyměňte i tuto.
https://www.siko.cz/napousteci-plovakovy-ventil-bocni-falcon-tnv-3-b-1-2-tnv3b-/p/TNV3B

Teď po doplnění vidím. Můj předpoklad byl reálný. Tento plovák to může způsobovat, v závislosti na zvyšujícím se přítlaku plováku do sedla ventilu a tlaku vody v přívodu. Mohlo by možná pomoci přivření přívodu vody, ovšem prodlouží se plnění.

Děkuji moc. Já když jsem to kupoval, tak jsem chtěl něco lepšího. Ale ukázal jsem prodejci fotku a řekl mi, že se tam má dát to co tam je. Tak jsem ho bral jako odborníka. Když se mi tam vejde to moje, tak s tím vaším nebude problém s místem asi, že?
Děkuji moc

No s těmi "odborníky" v prodejnách (čehokoliv) bývá občas problém. Občas jim jde spíše o to, prodat "ležáky". Co se týká toho ventilu, tak je vždy podstatné, aby nezasahoval k středovému vypouštěcímu systému, nebyl moc dlouhý do hloubky nádrže a aby měl vhodné uchycení na nádrži a připojení. Což mnou uvedený, v porovnání k tomu Vámi zakoupenému, určitě odpovídá.;-)

Tento plovák provozuji na dvou místech desítky let. Při malém tlaku vody (ve vyšších patrech) v napuštěné poloze na chvíli trošku zakmitá, než vypne. Jinak je třeba zkontrolovat ohebnost gumové membrány (přístupná shora) a volný pohyb kuželky (pod ní). U nového kusu bych samozřejmě vadu nepředpokládal, ale rozebral bych ho a zkontroloval. Je to snadné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru