Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Wawky - ovládací kolečko se otáčí ztuha

Dobrý den,
prosím o asistenci s problémem ohledně wawek (na fotografiích). Donedávna fungovaly v poádku, ale na začátku prosince (po měsíční nepřítomnosti), když jsem je zapnul, zjistil jsem, že ovládací kolečko jde velmi ztuha. Dřív se to nikdy nedělo a nevím, jak k tomu mohlo tak náhle dojít. Mám obavy, aby se jednou při otáčení něco uvnitř nerozbilo. Zajímavé je, že když je těleso roztopené, otáčení je výrazně snazší.

V říjnu, před onou měsíční absencí, prošly wawky revizí. S pánem jsem problém pak diskutoval, z fotek se domnívá, že jedno z koleček prasknulo a není celé, i když já po opakovaném prohlédnutí mechanismu (svým laickým zrakem) žádné viditelné poškození nemohu najít.
Pamatuji si, že krátce před svým odjezdem jsem v pokoji zhruba ze směru, kde jsou wawky, jednou slyšel jakési prasknutí (zhruba jako když praskne sklo žárovky), ale nejsem si jistý, jestli to vůbec bylo z wawek, jen jsem to prostě zaznamenal.

Tuší prosím někdo alespoň teoreticky, co může najednou způsobit, že kolečko jde tak ztuha? Pokud by to byla mechanická závada, nevím zase, proč jde otáčet snáz, když je těleso zahřáté.

Děkuji,
Petr

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny