Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odrazy interiéru auta do čelního skla

Ahoj, mám pár dnů vyměněné přední sklo v Octavii III. řady, rv 2018.
Zatím jsem jezdil jen za tmy, ale nemohl jsem si nevšimnout, že se mi nějak odráží vnitřek kabiny do skla. Především obložení A-sloupků a otvory na ofuk okna. Myslel jsem, že je to jen v mojí hlavě a že se to prostě při průjezdu osvětlenými obcemi umocňuje.
Jenže dnes jsem jel ještě za dne, zatažená obloha, a ty odrazy tam byly pořád. Začíná mě to docela iritovat, nejsem si vědom toho, že u původního skla bych tohle soustavně vídal a vnímal.

Je tohle normální jev, kvalitní sklo a dobře provedená výměna? Nebo jsem paranoidní? Neumím si představit jet delší cestu, podvědomě mě to rozptyluje při jízdě. Nehledě na to, že z pohledu řidiče se u sloupku spolujezdce láme světlo jak v dveřním kukátku.
::) :i: :-/
Fotky z pohledu řidiče přikládám.tQyhRvvTzAfI
Ještě dodám, že značka autoskla je AGC.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nehledejte vinu ve skle. Po výměně skla montážníci vyčistili palubku a okolí skla čisticím sprejem.…
mire 07.12.2022 17:55
mire
Přesně tak. Jednou jsem si vlastní blbostí něco takového způsobil jakýmsi "kokpit" sprejem. poslední
martas38 10.12.2022 00:36
martas38

Nehledejte vinu ve skle. Po výměně skla montážníci vyčistili palubku a okolí skla čisticím sprejem. Je to lesklé svinstvo většinou se silikonem a odrazy v okně jsou najednou mnohonásobně silnější. Nelze to umýt, jen počkat až proběhne degradace a jemné zaprášení palubky. Taky mi to udělali, přímo před očima, nestačil jsem to zarazit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru