Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké máte zkušenosti s dodavatelem el. Centropol?

Minulý týden jsem obdržel mail:

Zastropování cen a kontrola nastavení záloh

Zobrazit podrobno/...

Od:

CENTROPOL ENERGY, a. s. ‌

Vážený pane Xxxxx,

děkujeme za důvěru, kterou nám dáváte jako svému dodavateli energie. V souladu s vládním nařízením o zastropování cen silové elektřiny Vám zasíláme informaci o nastavení záloh.

Po zohlednění všech relevantních položek, jako je cena Vašeho produktu, cenový strop od 1. 1. 2023 a odpuštění poplatků za podporované zdroje energie (POZE), jsme ověřili, že Vaše zálohy jsou v současnosti správně nastaveny. Proto Vám je neměníme a nadále je plaťte podle stávajícího platebního kalendáře (v plné výši 9200 Kč/ měs. bez DPH.)

Zaskočilo mne zdělení o správnosti nastavení mých záloh, nebylo zohledněnove smlouvě: Zvláštní ujednání k odběrnému místu: Změna dodavatele " Sjednává se sleva ve výši 10% Na 24 měsíců sjednané doby trvání smlouvy z cen dle ceníku Pohoda Online Elektřina 24 účiného v daném období,(od 1.05.2019 do 30.04.2023) Domnívám se, zohlednění 10% slevy, by mělo být již při nastavení stávajícího platebního kalendáře záloh( 2022-2023)? a ne až při konečném vyúčtování, vrácením přeplatku.

Díky za Vaše názory.

Předmět Autor Datum
S dodavateli elektriny jsem se vzdy na zalohach bez problémů domluvil a to i dynamicky v průběhu rok…
Jan Fiala 29.11.2022 09:40
Jan Fiala
Nikde není napsáno, že to tak udělat nemohou, například ČEZ to tak dělá taky. Ještě že mám PRE, kter… poslední
RedMaX 29.11.2022 10:44
RedMaX

S dodavateli elektriny jsem se vzdy na zalohach bez problémů domluvil a to i dynamicky v průběhu roku. Momentálně funguju bez záloh.
S dodavateli plynu je to v poslední době daleko horší.

Spocitej si odber vs zalohy a zavolej jim, ze chceš zalohu snížit na tolik a tolik.

Nikde není napsáno, že to tak udělat nemohou, například ČEZ to tak dělá taky. Ještě že mám PRE, které slevy lidem hned rozpočítalo do záloh.

Co se týká CENTROPOLu, tak je používá jako dodavatele elektřiny kolegyně a furt má nějaké problémy. Vůbec nechápu, že od nich neodejde. Už ani nejsou levnější.

Jako původně jsem byl u PRE, byli drahý, tak jsem šel k 3-E později odkoupení Bohemia Energy, pak jsem šel k ČEZu a dneska mám standardní PRE a jsem rád, že jsem u nich. Doba se mění.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru