Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení třížilového kabelu na staré rozvody

Mám starší elektrický rozvod. Napojil jsem přívod z krabice. 2 dráty do zásuvky, fázový vlevo od kolíku, druhý vpravo, když dàm do této zásuvky rozdvojky ( koupenou, a ne jednu) na jedné straně to mám správně s na druhé obráceně, když zapnu sporák hučí mi jističe

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ty máš sporák zapojený do zásuvky? No nevím, jestli to není proti předpisům, ale asi ne. Když jsme k… nový
Lukas1982 05.12.2022 08:03
Lukas1982
Ešte-že ti nehučí v klacku. O aký šporhelt, typ. výrobné označenie sa jedná, nepíšeš neuvedieš komp… poslední
Nuda 06.12.2022 21:04
Nuda

Ty máš sporák zapojený do zásuvky? No nevím, jestli to není proti předpisům, ale asi ne. Když jsme kdysi dávno rekonstruovali 1. podlaží domu, tak jsem dělal nové rozvody, ať je to v cajku. Pro každou místnost zvlášť okruh na světla a zásuvky i pračku a pro sporák samostatně na 16A jistič. Sporák jsem ale nedával na zásuvku, ale přímo do krabice. Když jsem pak pozval revizáka (jeden známý) ať to pro jistotu zkontroluje a zapojí to vše do rozvodné skříně, tak se mě ptal, kdo to dělal.
No, moc se mně nechtělo jít s pravdou ven, ale řekl jsem, že já a odpověď byla "dobrá práce, tak by to mělo správně vypadat". Hned se mně ulevilo.
Ty ale píšeš o dvou drátech, kde máš uzemnění? Jak píše méďa a ml1, propoj alespoň ten kolík s nulákem. Vážně to není sranda. Může utéct voda z hrnce nějak blbě a bez uzemnění bude kostra sporáku probíjet.

Ešte-že ti nehučí v klacku.

O aký šporhelt, typ. výrobné označenie sa jedná, nepíšeš neuvedieš komplet označenie veci s diferencovaným napájaním 3x230V s el.trúbou alebo nejakú varnú platničku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru