Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mora Im630 bliká odložený start 3,6,9hod a nelze spustit

Zdravím, prosím o radu, poruchy myčky Mora Im 630. Co je to za závadu, při mytí se myčka vypustila a přestala fungovat svítí symbol programu a k tomu problikávaji kontrolky odloženého startu 3,6,9hod pořád dokola. Po vypnutí z napájení a zapojení bliká úplně všechno, po zavření se myčka rozjede a po cca 10min se vypne a začne opět blikat odklad startu. Nikde nemůžu objevit tento chybný kód (v návodu už vůbec ne). Po pár radách jsem vyměnil teplotní čidlo, nepomohlo. Nemá někdo zkušenost?

Předmět Autor Datum
Sice jiné symptomy, ale stejná myčka. Za zkoušku nic nedáš. https://kutilska.poradna.net/questions/… nový
host 16.11.2022 09:55
host
Zdravím, Je to vadný mikrospinač některého z tlačítek. Má svod a trvale sepnutý. Oprava, kdy náhradn… nový
Rusofil 19.11.2022 13:37
Rusofil
Zkusil jsem proměřit všechny mikrospinace a při tom se začali různé přepínat samovolně funkce, až se… nový
DavidMus 21.11.2022 21:41
DavidMus
Zdravím - nevěřte měřáku v případě µspínačů- vyměňte. Při tom proletujte spoje desky, pokud možno vš… poslední
Rusofil 22.11.2022 17:47
Rusofil

Zdravím,
Je to vadný mikrospinač některého z tlačítek. Má svod a trvale sepnutý. Oprava, kdy náhradní díl (mikrospinač) stojí nějakých možná 5 korun. Vvymontujte desku ovládacího panelu (s těmi tlačítky/mikrospínači) a měřákem zjistíte, který je vadný. Mimo předpokládanou mechanickou chybu může být též zateklý, zasolený a tudíž také trvale sepnutý.

Zkusil jsem proměřit všechny mikrospinace a při tom se začali různé přepínat samovolně funkce, až se to jakoby vyresetovalo a začlo to fungovat. Nicméně jsem dal myčku dohromady usadil do linky a začala nová světelna hra. Při zapnutí programu se rozsvítil program 1/2 a nešlo nic. Po opětovném vypnutí to zas fungovalo, no a takhle to blbne pořád. Nejspíš bude vadný celý ten panel s mikrospinac, ale ten asi nejde samotný sehnat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru