Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrací mřížky skrze zeď do sádrokartonu (dřevostavba)

pane RCE.
Ale tady přece nikdo neříkal, že se drží teplo jen u stropu a od podlahy je zima.

Kde jste, prosím, tuto informaci vyčetl?

Špatné představy o cirkulaci tepla nemám, studuji na vysoké i fyziku a procesní inženýrství (prostupy tepla, proudění apod.), takže principelně tomu určitě nějak rozumím, tím se nechlubím, jen říkáte, že tomu nerozumím vůbec.
Vy jste tvrdil, že je špatně zaizolovaný strop, a já na to reagoval, proč by měl být špatně zaizolovaný? Není, kdyby byl špatně zaizolovaný, tak jde teplo stropem pryč, tedy do druhého patra (což by v tomto případě bylo možná i drobře).
A nikdo tady neříkal, že se drží teplo jen u stropu a u podlahy je zima. Nevím, kde jste tuto informaci vyčetl. My tady řešili, že logicky TEPLO SE VŽDY DRŽÍ NAHOŘE a chladný vzduch dole a na tomto principu samozřejmě funguje jakékoliv teplo kdekoliv jinde na světě, stejně tak kdekoliv jinde v místnostech - že u stropu bude vždy tepleji než u podlahy.
Na základě toho jsem říkal, že aby se dostalo teplo i do vedlejších místností sousedící s obývacím pokojem (přečtěte prosím znovu), tak vzhledem k tomu, že teplo se drží vždy u stropu nejvíce, kde se samozřejmě kumuluje více tepla než u podlahy (LOGICKY), tak že potřebujeme tento teplý vzduch, který je potřeba využít na cirkulaci a aby se nedržel jen u stropu v jedné místnosti, jej popohnat nějak do oněch místností - kuchyně a chodba.
Proto když se teplo drží u stropu (nejen u nás doma, ale kdekoliv jinde na světě), tak logicky když vyvrtám ony otvory s ventiláční mřížkou do sousedící kuchyně, měl by onen teplý vzduch proudit a odcházet snadněji do vedlejší místnosti (kuchyně), kde je mnohem hustší, studenější vzduch. Tedy že u stropu v kuchyni je mnohem mnohem chladnější vzduch, než u stropu v obývacím pokoji, tím pádem onou mřížkou bude proudit o několik stupňů teplejší vzduch právě do kuchyně, kde je mnohem studenější vzduch u stropu, tím dojde vlastně k cirkulaci vzduchu.

Dnes jsem to zkoušel pomocí teploměru, že i skrze okraj průchodu do kuchyně, který je samozřejmě ještě níže, než strop, odcházel teplý vzduch jemně do kuchyně a vléval se do ní a stoupal je stropu. Ale jelikož velmi málo, mřížka by měla pomoci právě "ODTOKU" teplého až horkého vzduchu z obývacího pokoje, samozřejmě nejvíce od stropu, do kuchyně, kde je o mnoho mnoho stupňů chladněji, jak u stropu, tak logicky u podlahy o to více.
Asi budu muset všem, i Vám, nakreslit a nebo vyfotit, jak to myslím. A z principu si myslím, že se to chápat dá, že horký vzduch se drží zásadně u stropu, studený pak dole. Logicky i proto do kuchyně nyní nemůže jít moc tepla, protože se onen nejtepelejší vzduch drží hlavně u stropu v obýváku, a je dobré ho odsud vysvobodit do oné kuchyně.

Už chápete? :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny