Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrací mřížky skrze zeď do sádrokartonu (dřevostavba)

Pravda však je, že když jsem tehdy před rokem zkoušel podobný větrák a nasměroval ho z obýváku do chodby, velmi znatelně šlo cítit proudění teplého vzduchu dokonce až přes schody nahoru do druhého patra. Takže u nás to mělo celkem znatelný vliv na proudění.
Našel jsem na internetu i celkem šikovnou věc, tedy ventilátor poháněný teplem krbu/kamen, ovšem bohužel v mém případě to není řešení, protože nutností je tento ventilátor stavět přímo na kamna (na rozpálený vrch kamen), což v našem případě zabudovaného krbových kamen) není možné, je nutný totiž rozdíl teplot napájené desky venitáltoru zespodu horkým vzduchem a zeshora chladnějším.
Prodejce mi potvrdil, že postavit ventilátor jen vedle kamen nebude mít takový efekt točení, protože deska nebude mít onen rozdíl teplot. (https://goodgoods.cz/cs/univerzalni/701-ventilator-na-kamna-krby-ekovent-65-300-heat-6-extra-vykonny.html?gclid=CjwKCAiAmuKbBhA2EiwAxQnt71KsZ64cj-pV_ukwiM2loZ2pzrWeRmz4CXxJXtJyvH5seziraYDX6hoCjxgQAvD_BwE)

Ovšem ventilátor na elektřinu používat nechci, protože by se to energeticky moc nevyplatilo.
Budu tedy muset přemýšlet, jak ÚČINNOST CIRKULACE VZDUCHU a tepla ještě zvýšit. Sám jsem říkal mamce, že ony mřížky situaci zlepší maximálně tak o 10 % a bude se týkat opravdu jen kuchyně a chodby.

Bude to chtít vymyslet nějaký šikovný a prostý nápad a řešení :P

díky moc

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny