Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrací mřížky skrze zeď do sádrokartonu (dřevostavba)

1. špatná izolace stropu? No asi právě proto, že se teplo drží nahoře a obecně jen v oné místnosti, tak je to právě naopak velmi dobře zaizolováno, jinak by se tam teplo nedrželo a jak říkáte by unikalo pryč.
Sice nějak nechápu, proč by měl být strop špatně zaizolován? Pokud by byl strop špatně zaizolován, tak by teplo prostupovalo rovnou nahoru do druhého patra skrze podlahu, což se skutečně neděje a ani by to fyzicky nebylo možné.
Na jednu stranu by to nebylo vůbec špatné, kdyby ten strop byl špatně zaizolován a začalo to teplo prostupovat nahoru do patra, protože tak by se logicky parádně vytopilo i celé horní patro. Nahorě však žádné teplo skrze podlahu zespodu rozhodně nejde, takže nechápu, proč by měl být špatně zaizolovaný strop? Izolace je naprosto v pořádku, kdyby nebyla, jak říkáte, teplo by nahoře šlo cítit, jak prostupuje podlahou do druhého patra.

takže tomu, co jste napsal, moc nerozumím. Obecně i logice, že když by byl zaizolovaný strop, tak by se teplo dostalo i do kuchyně a do chodby z vyhřátého obývacího pokoje? No, nějak to nechápu.

2. Díru vrtat dole přeci nemá význam, když je dírou samotný průchod mezi místnostmi.

Ale děkuji za poznatky, i tak díky :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny