Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrací mřížky skrze zeď do sádrokartonu (dřevostavba)

......Teplo samozřejmě tak bude odcházet těmito průduchy s mřížkami do jiných místností, kde samozřejmě postupně studený vzduch v těchto místnostech postupně ohřeje. Určitě to bude mít efekt minimálně z 10 - 20 %, co jsem tak z fyzikálního hlediska počítal vzhledem k proudění a prostupu tepla apod.

Stropní ventilátor není špatný nápad, ale to by mi neprošlo, hlavní šéf je tady mamka a ta mi jiná řešení nedovolí. Navíc by to moc esteticky nevypadalo, proto se do stropního ventilátoru asi pouštět nebudu.
Ale jinak nápad je to dobrý, to uznávám.

Mohu vyzkoušet i test, zatopit v krbu a dát teploměr právě nad dveře (průchod) do kuchyně a do chodby a dle toho spočítám cca o kolik stupňů se teplota začala zvedat nebo jak teplý vzduch začal do těchto místností odcházet. Když bude výsledek znatelný, logicky poté mřížkami nad dveřmi (tedy co nejblíže ke stropu) bude mít účinnek o to větší, právě díky teplému vzduchu, který stoupá vzhůru.

MŮJ PRIMÁRNÍ NÁPAD byl jednoduše provrtat větrací mřížku přímo skrze strop nahoru do šatny (ta je v druhém patře přesně nad obývákem), takže by teplo stoupalo rovnou a přímo vzhůru rovnou nahoru do patra, odkud by se rozváděl do jiných místností. TO mi bylo mamkou zakázáno, že se nic vrtat stropem nebude.
Stejně ale v budoucnu bude nutná rekonstrukce a vymyslet určitě efektivní způsob rozvodu tepla po domu, pakliže chce mamka ušetřit. Takže nyní udělat dva větrací otvory s mřížkami je ještě maličkost, která pomůže sice jen zčásti, ale alespoň si mamka uvědomí, že aby to mělo efekt, musí se udělat značná přestavba dle možností.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny